Ilyen jól még sosem magyarázták el a Tesla Model 3 villanymotorjának működését

2020 / 12 / 31 / Rácz Tamás
Ilyen jól még sosem magyarázták el a Tesla Model 3 villanymotorjának működését
Animációkkal kicsit könnyebb megérteni, hogyan is működik egy belső állandó mágneses szinkron reluktanciamotor.

A klasszikus dugattyús motorokat azért is szeretjük, mert működésének alapjait könnyen meg lehet érteni. Az elektromos autókkal kicsit más a helyzet. A láthatatlan mágneses erővonalak és elektromos mezők kölcsönhatásait elképzelni és megérteni lényegesen komplikáltabb, mint a fel-le ugráló fémdarab mozgásából forgó mozgást csináló egyszerű mechanikáét.

Az elektromos autók hajtómotorjainak különböző típusai között pedig végképp könnyű eltévedni, ha az embernek nem nagyon vannak a középiskolás fizikánál magasabb szintű ismeretei a témában. Szerencsére azonban mindig akadnak olyan emberek, akik csodálatos animációkat készítenek és tesznek fel a Youtube-ra arról, hogy mi is az a gőzgép villanyautó és mi hajtja. Ha jók a rajzok, még az sem blokkolja az Aha!-élményt, ha az ember illetve a Youtube beépített fordítója (amit a beállításokban lehet bekapcsolni) nem tud tökéletesen angolul:

Ez is érdekelhet:

2024-ben érkezhet az Apple önvezető autója A Reuters információi szerint gőzerővel folyik az Apple Car fejlesztése, ami teljesen önvezető lesz, az újfajta akkumulátortechnológiának köszönhetően pedig sokkal hosszabb távokat tud majd megtenni egy feltöltéssel, mint a mai elektromos autók.

Az elektromos mobilitás vethet véget a SUV-mániának Amikor a hatótávolság és az energiahatékonyság kerül előtérbe, a divatot könnyen legyőzheti az észszerűség.

Nyolc technológiai trend, ami alapjaiban határozhatja meg a következő évtizedet Ha a CES-re hagyatkozunk, néhány év múlva egy sci-fiben fogunk élni, robotbuszok, légitaxik és az embereket kiváltó robotok között. Ha mégsem így lesz, ez a nyolc trend akkor is biztosan nagyon hangsúlyos lesz a következő években.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.