Anti-bitcoin közgazdásszal és kamuvadász filozófussal jön az idei Brain Bar

2022 / 07 / 10 / Bobák Áron
Anti-bitcoin közgazdásszal és kamuvadász filozófussal jön az idei Brain Bar
A "jövőfesztivált" idén szeptember végén rendezik meg a Magyar Zene Házában, a szervezők pedig már be is jelentették az első előadókat.

A 2015 óta megrendezett Brain Bar minden évben tartogat érdekességeket a látogatóknak, tavaly például többek között a Radcube nevű magyar műhold projektmenedzsere és a a Jet Suit jetpack feltalálója is ott volt a Millenárison. Bár a rendezvény idén átköltözik a Városligetbe, a bejelentett előadók alapján idén is számos izgalmas előadásra számíthatunk, hiszen Budapestre jön többek között a Pixar animációs stúdió művészeti vezetője, Deanna Marsigliese és Görögország korábbi pénzügyminisztere, Yanis Varoufakis is, aki arról fog beszélni, hogy miért nem a bitcoin a megoldás a jelenkor társadalmi-gazdasági kihívásaira.

Érdekesnek ígérkezik Dr. Peter Boghossian előadása is, aki többek között arról ismert, hogy 2017-ben és 2018-ban két kutatótársával mintegy nyolc tanulmányt publikált különböző tudományos folyóiratokban, amelyekben szándékosan nyilvánvaló ostobaságokat fogalmaztak meg, ezzel irányítva rá a figyelmet a szakmai kritériumok alapvető hiányosságaira. A szeptember 29-30-án tartott kétnapos rendezvényen ott lesz a Nike vezető dizájnere, Lysandre Follet és a világhírű agykutató, Érdi Péter is, a rendezvény egyik házigazdája pedig a korábbi brit nagykövet, Iain Lindsay lesz. Az előadók egyre bővülő listáját ide kattintva lehet böngészni.

A fesztiválra tanárok és diákok ingyenesen regisztrálhatnak a Brain Bar felületén, a többi érdeklődő pedig early bird áron 18 ezer forintért válthatja meg a jegyét a két napra.

(Borítókép: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Magyarországon repkedett az "igazi Vasember", aki azt is elárulta, miért nem fogunk rakétahátizsákkal menni a boltba A Gravity Industries alapítóját a Brain Baron kaptuk el egy rövid interjúra, amelynek során beszélt a repülő emberekkel rendezett versenysorozatról és arról is, miért nem tervezne repülő motort.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.