Budapest legtutibb (és legzöldebb) közösségi irodájában jártunk

2021 / 07 / 21 / Perei Dóra
Budapest legtutibb (és legzöldebb) közösségi irodájában jártunk
„Jesszus, végre egy hely, ahová bármikor elvonulhatok, ha a szükség éppen úgy hozza, és ehhez nem kell feltétlenül kávézókban vagy éttermekben gondolkodnom!”

Nagyjából ez volt az első gondolatom, amikor elfogadtam a meghívást a Telenor közösségi irodájának bemutatójára, ami hivatalosan jövő hétfőn, azaz július huszonhatodikán nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Én a magam részéről mindenkit arra bátorítok, hogy próbálja ki, az alábbiakban pedig azt is kifejtem, miért.

Tudom-tudom, tele a hócipőnk a koronavírus-járvánnyal, és az ember legszívesebben örökre kitörölné ezt a szót az emlékezetéből. Csakhogy minden rosszban van valami jó: ezúttal például az, hogy a veszélyhelyzet feloldására a belvárosi Telenor Astoria üzlet teljesen új funkcióval várja az érdeklődőket. Az átépítés eredményeként ugyanis olyan, a maga nemében páratlan tér született, amely felidézi a kávézók hangulatait, csak éppen jóval csendesebb, illetve high-tech megoldásokkal felszerelt.

A jó munkához idő kell, de az se baj, ha pár növény is körülvesz

Ahogy fentebb már említettem, az üzlet nem egyszerű értékesítési pont, hanem közösségi iroda is, ahol bárki foglalhat magának akár egy asztalnyi területet, vagy akár a három tárgyalóhelyiség egyikét. (A Telenor munkatársai igyekeztek minden igényt kielégíteni, így van például tizenhét és négy férőhelyes - többek között kivetítőkkel és légkondival felszerelt - tárgyaló is.)

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a közösségi iroda akkor tökéletes megoldás, ha valamit gyorsan el kell intéznünk, és nem egész napos munkavégzésre alkalmas állomást keresünk. A szolgáltatás részeként vendégként jóval többet kapunk szimpla asztalnál és széknél: az ideiglenes irodai munka minden egyéb infrastruktúráját, áramvételi lehetőséget és díjmentes szélessávú Hipernet-elérést is.

Ezzel a lépéssel a Telenor kilép a telekommunikációs cég hagyományos kereteiből, hogy egy teljesen új piacon nyújtson alternatív megoldást. A közösségi irodák népszerűsége világszerte növekszik, most pedig már kis hazánkban is egy egészen egyedi verziója nyílt, ami minél több embernek nyújt megoldást, hogy beugorjon, és innen fejezze be munkáját, vagy adjon egy tárgyalót gyors meetingekre.

A Telenor Astoria-üzletében előzetes regisztrációval bárki foglalhat majd magának íróasztalt egy teljes órára, így a belvárosban két találkozó között is hasznosan töltheti az idejét, folytathatja online végezhető munkáját, felkészülését. Mindezt anélkül, hogy bárki megszakítaná gondolatmenetét. (Kivéve persze, ha időnként elkalandozik a tekintete a növények és/vagy a növényfal irányába.)

Érdekesség, hogy a közösségi iroda tervezése a tavaly az ’Év Belsőépítész Cége’ címet elnyerő, fiatal, magyar cég, a Pyxis Nautica csapatának érdeme. A tervezők a korábbi száznyolcvan négyzetméteres ügyfélteret a teljes üzlettérből kétszázhetvenhat négyzetméteresre bővítették, és a természetközeliség jegyében a világos teret élő növényekkel (több mint kétszáz növény, valamint egy tizennégy méteres növényfal várja a vendégeket), fa felületekkel és részben újrahasznosított bútorokkal tervezte meg. Aki szeretné, itt lestoppolhatja magának a helyét.

(Fotók: Telenor, Perei Dóra)

További cikkek a témában:

Önnfenntartó kunyhó, ami valójában iroda: de vajon kivitelezhető is? Egy kattintással előfizethetünk rá, akár a Netflixre, és már élvezhetjük is a természet csendjét. Azazhogy, valamikor a jövőben remélhetőleg így lesz, ha sikerül megvalósítani az ötletet.

A NASA szerint ezek a növények tisztítják legjobban az otthoni levegőt Nemcsak szép díszei a lakásnak, irodának, de frissebbé és kellemesebbé teszik a levegőt.

Vízen lebegő buborék-irodákat álmodott meg egy tervező Krakkó szívébe Akár a jégkockák a limonádé tetején, úgy úszkálnának a jövő irodái, pontosabban lebegő kapszulái. Az úszó irodákat a folyó medréhez rögzítik, a platformok a növények leveleit, az ezekre helyezett, „enklávéként” funkcionáló gubók a tavirózsák virágait képezik le, a modulok pedig összekapcsolódnak a víz felszínén.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.