Önnfenntartó kunyhó, ami valójában iroda: de vajon kivitelezhető is?

2021 / 07 / 11 / Perei Dóra
Önnfenntartó kunyhó, ami valójában iroda: de vajon kivitelezhető is?
A koronavírus-járvány egyik hozadéka, hogy mostanra rengetegen vágynak egy olyan kis zugra, ahol zavartalanul folyhat a munka, ahol a zoom meetingeken nem kell folyton magyarázkodni furcsa háttérzajok miatt. A Denizen Architype kunyhója pontosan ezt a funkciót szeretné betölteni – egy okos, funkcionális, személyes iroda, ami a távmunka minden kényelmét biztosítja, beleértve a kreatív munkához szükséges inspirációt. Még jobb, az iroda megálmodóinak jóvoltából a világ bármely tájáról előfizethetünk rá, és használatba vehetjük.

A Denizen sajtóközleményét a Yanko Design idézi, eszerint a száz négyzetméteres épület egy modern megoldás, amely segít megőrizni a világ tehetségeit, maximalizálni a termelékenységet és csökkenteni a nagyvállalati irodák környezeti hatásait. Mivel a fejlesztők az irodákban egységesítik a 3D-nyomtatás, a robotika és a legújabb technológiák megoldásait, lehetővé teszi azok nagy mennyiségben történő gyártását, mindemellett olyan kiváló minőségű irodai egységeket képesek előállítani, amelyek nemcsak kívánatosabb munkaterületek a hagyományos irodáknál, hanem olcsóbbak és könnyen felállíthatóak gyakorlatilag bárhol a világon:

A modern apró iroda prémium anyagokból készül, mint például fenntarthatóan betakarított fa, 3D nyomtatott biopolimerek és tartós fém burkolat. A különféle munkavégzést támogató technológiákat az épületbe építették, hogy a lehető legkönnyebbé tegyék a home officet. A cég tervei között szerepel egy partnerségi kapcsolat kialakítása a világ nagyvárosaival, hogy az irodák egyrészt a lehető legtöbb zöldövezetben elterjedhessenek, másrészt, hogy azok is igénybe vehessék azokat, akiknek nincs kertjük, vagy nem elég nagy az elhelyezésükhöz. Ez egyúttal kevesebb helyet jelent az autók, irodaparkok és parkolók, és többet az emberek, a kultúra és a természet számára a városokban. A cél, hogy

az automatizáció és az építészet ötvözésével nullára csökkenjen a zsúfolt terek szén-dioxid-kibocsátása.

Ami a berendezést illeti, az íróasztal szinte tökéletesen belesimul a környezetébe, a dupla rétegű folyadékkristályokkal készült üvegfal pedig biztosítja a zavartalan munkavégzést azáltal, hogy kizárja a külvilág zajait. Az már más kérdés, hogy vajon emiatt mennyibe kerül majd az iroda bérleti díja, mivel a Yanko Design cikke szerint a folyadékkristály nem olcsó mulatság. Illetve szintén fontos kérdés az áramellátás biztosításának megoldása, valamint, hogy ezt hogyan kivitelezheti a cég környezetbarát módon. Mindenesetre érdekes újításnak nézünk elébe.

(Forrás, fotók: Yanko Design)

További cikkek a témában:

A lebegő városok a fantázia termékei, de a lebegő torony felépülhet Kínában A jövő városainak látképéhez egyre gyakrabban tartozik valamilyen formában megvalósított lebegő építmény vagy jármű, legyen az vízen úszó városnegyed, autók helyett légi drónos közlekedés vagy lebegő hotel. Az Ethereal Tower természetesen nem a levegőben úszik, de a látvány mégis ezt a benyomást kelti.

A jövő Champs-Elysées-je a nevéhez illően paradicsomi kertté változik A francia főváros ikonikus sugárútját mára ellepte az autós forgalom, de 2030-ra egy különleges, zöld kertté alakul át a tervek szerint.

Élő felhőkarcoló génmódosított fából Helyreállítani az egyensúlyt a digitalizált nagyvárosok és bolygónk erőforrásai között, a fenntartható építészet alkalmazásával: ezzel a céllal adta be pályázatát az az a nyolcfős mérnökcsapat, akik végül elvitték az évente megrendezett eVolo verseny fődíját.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.