Csengő futóknak - a sporteszköz, amire nem is sejtettük, hogy szükségünk van, de tudat alatt mindig vágytunk rá

2021 / 05 / 11 / Bobák Zsófia
Csengő futóknak - a sporteszköz, amire nem is sejtettük, hogy szükségünk van, de tudat alatt mindig vágytunk rá
A gyűrűként viselhető Runbell egyedi sporteszköz azok számára, akik nem félnek az innovatív ötletektől és embertársaik reakciójától. A Tokió zsúfolt utcáin született kiegészítő tulajdonképpen egy átalakított biciklicsengő, kézre szerelhető formában.

A Runbell ötlete 2013-ban pattant ki Kevin Nadolny fejéből, mikor elkezdett rendszeresen futni lakóhelye, Tokió utcáin. Ekkor fedezte fel, hogy a zsúfolt járdák nem a legalkalmasabbak a sportoláshoz, különösen azoknak nem, akik udvariasan szeretnek kommunikálni embertársaikkal és nem akarnak senkire ráordítani, hogy figyelmeztessék a közeledésükre. Nadolny egyszerű módszert választott problémája megoldására: kockáztatva, hogy kiérdemli a környék legidegesítőbb futója címet, egy biciklicsengővel a kezében indult a napi edzéseire. Az eszköz elérte a célját, de kellett egy jobb technika a kiegészítő elhelyezésére, hogy ne kelljen folyton kézben tartani. Így született meg a gyűrű formájú biciklicsengő ötlete, amely az első kényelmetlen prototípus fejlesztése után már profi sportkiegészítővé vált.

Hogy mennyire hasznos vagy szükséges egy ilyen eszközt hordani edzés közben, mikor már amúgy is magunkkal kell cipelni a kulcsunkat, telefonunkat, kulacsunkat, azt mindenki ítélje meg maga, de nagyobb tömegben, zsúfolt belvárosban, turisták között szlalomozva és abban az esetben, ha nem szeretünk se kiabálni, se oldalba könyökölni másokat, akár ki is próbálhatjuk a hatékonyságát és még hasznosnak is bizonyulhat. Hordható kiegészítő lévén plusz helyet nem foglal a zsebünkben, a szilikongyűrű pedig stabilan a helyén tartja az ujjakon.

A hatás azonban nem garantált, mivel a kézre optimalizált kis mérete miatt a futócsengőnek nincs olyan erős hangja, mint egy valódi biciklicsengőnek, vagy egy hangosabb figyelmeztető kiáltásnak, a Running Magazine tesztje például azt bizonyította, hogy a torontói lakosoknak eltérő a vérmérsékelte a japán járókelőkétől és egy-két üveges pillantason kívül semmilyen reakciót nem kapott a rájuk csengető sportember tőlük.

Aki mégis adna egy esélyt az innovatív sporteszköznek, akár azért, mert szeretné valamivel feldobni a monoton edzéseket, akár csak egyszerűen kíváncsi a reakciókra, az jelenleg az Amazonról 25 dollárért, vagyis 7400 forintért rendelheti meg a kiegészítőt. A gyűrű mindössze 30 grammot nyom és a belső szilikongyűrű vastagságának változtatásával különféle kézméretekre is illik, valamint arany és réz színekben is kapható.

(Fotó: Runbell)

További cikkek a témában:

Lehidaló élmény helyett kérdőjelet hagyott a fejekben ez az okosgyűrű Az irodai használatra használatra tervezett viselhető kütyü lényegében olyan, mintha kiemelnénk a billentyűzetről a Ctrl gombot, majd ráhúznánk az ujjunkra. Csak előtte még kifizetnénk érte nagyjából negyvenhatezer forintot.
A Google most egy olyan eszközön dolgozik, amivel a vakok is segítség nélkül futhatnak Az elmúlt években számtalan példát láthattunk rá, hányféleképpen segítheti a mesterséges intelligencia az életünket, de a Project Guideline ezek közül is valószínűleg az egyik leghasznosabb.
Okosüvegből issza a vizet, aki okos? A fejlett világ rég túl van már azon, hogy az ember azért igyon, mert szomjas. Ma már azért iszunk, mert a vizespalackunk szól, hogy igyunk.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.