Csilingelő mesezenére cserélte koncert közben a Metallica zenéjét az algoritmus

2021 / 02 / 23 / Pőcze Balázs
Csilingelő mesezenére cserélte koncert közben a Metallica zenéjét az algoritmus
Elsők közt vette fel a kesztyűt a digitális zenei platformok, illetve a kalózkodás ellen a Metallica, de most az internet, úgy tűnik, bosszút állt rajtuk: a Twitch szerzői jogi algoritmusa megijedt a jogvédett dallamok hallatán és szokatlan lépéshez folyamodott.

A Blizzard nevű videójáték-kiadó több mint tizenöt éve rendezi meg a BlizzCont, amelyen bejelentik a következő időszak legizgalmasabb címeit, híreit. A Diablo, a Warcraft, a Starcraft vagy az Overwatch új részei mellett zenekarok is megjelennek az eseményen: a The Offspringtől a Linkin Parkon át a Blink-182-ig sokan adtak már koncertet a találkozón. Hét év után újra a Metallicán volt a sor, természetesen most nem személyesen, hanem online közvetítésen keresztül. Azzal viszont nem számoltak a szervezők, hogy a világ egyik legnépszerűbb játékstreaming-oldala, a Twitch a versenytársaihoz hasonlóan kínosan ügyel arra, hogy a felhasználók ne sértsenek törvényt jogvédett dalok lejátszásával - írja a The Verge. Így hát amint belecsapott James Hetfield és csapata a For Whom The Bell Tollsba, akcióba lépett az algoritmus: felismerte, hogy itt egy világslágerről van szó, ezért a rend kedvéért csilingelő mesezenére cserélte a metált.

A TechDirt nevű technológiai-jogi portál emlékeztet rá: Lars Ulrich-ék annyira vehemensen küzdöttek az online zeneterjesztés, illetve kalózkodás ellen, hogy több mint húsz éve nem csak a Napstert perelték be, hanem három egyetemet is, amiért nem blokkolták az első igazán népszerű zenemegosztó elérését a kampuszokról. Kíváncsiak vagyunk, hogy a nemsokára megjelenő, újrahúzott Diablo II-be bekerül-e eldugva a metálosok mesezenéje, hogy örökre emlékezzünk erre a pillanatra.

(Borítókép: Jo Hale/Redferns/Getty Images)

További cikkek a témában:

Itt egy új Nirvana-szám, amit egy mesterséges intelligencia írt Bár a kilencvenes évek meghatározó grunge zenekara már több, mint huszonöt éve nem létezik, a Funk Turkey által létrehozott "Smother" című szám tényleg úgy szól, mintha véletlenül lemaradt volna a Nevermindról.

A Google már hümmögés és fütyülés alapján is felismeri, milyen szám jár a fejünkben valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egyszer csak megszólalt a fejében egy dallam, de az már sehogy sem akart eszébe jutni, honnan olyan ismerős. A Google most megoldotta ezt a problémát.

Elmentünk egy VR-fesztiválra, és nem bántuk meg Nem kis fába vágták a fejszéjüket a Burning Man szervezői, amikor úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt fesztivált a virtuális valóságban fogják megrendezni.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.