Csilingelő mesezenére cserélte koncert közben a Metallica zenéjét az algoritmus

2021 / 02 / 23 / Pőcze Balázs
Csilingelő mesezenére cserélte koncert közben a Metallica zenéjét az algoritmus
Elsők közt vette fel a kesztyűt a digitális zenei platformok, illetve a kalózkodás ellen a Metallica, de most az internet, úgy tűnik, bosszút állt rajtuk: a Twitch szerzői jogi algoritmusa megijedt a jogvédett dallamok hallatán és szokatlan lépéshez folyamodott.

A Blizzard nevű videójáték-kiadó több mint tizenöt éve rendezi meg a BlizzCont, amelyen bejelentik a következő időszak legizgalmasabb címeit, híreit. A Diablo, a Warcraft, a Starcraft vagy az Overwatch új részei mellett zenekarok is megjelennek az eseményen: a The Offspringtől a Linkin Parkon át a Blink-182-ig sokan adtak már koncertet a találkozón. Hét év után újra a Metallicán volt a sor, természetesen most nem személyesen, hanem online közvetítésen keresztül. Azzal viszont nem számoltak a szervezők, hogy a világ egyik legnépszerűbb játékstreaming-oldala, a Twitch a versenytársaihoz hasonlóan kínosan ügyel arra, hogy a felhasználók ne sértsenek törvényt jogvédett dalok lejátszásával - írja a The Verge. Így hát amint belecsapott James Hetfield és csapata a For Whom The Bell Tollsba, akcióba lépett az algoritmus: felismerte, hogy itt egy világslágerről van szó, ezért a rend kedvéért csilingelő mesezenére cserélte a metált.

A TechDirt nevű technológiai-jogi portál emlékeztet rá: Lars Ulrich-ék annyira vehemensen küzdöttek az online zeneterjesztés, illetve kalózkodás ellen, hogy több mint húsz éve nem csak a Napstert perelték be, hanem három egyetemet is, amiért nem blokkolták az első igazán népszerű zenemegosztó elérését a kampuszokról. Kíváncsiak vagyunk, hogy a nemsokára megjelenő, újrahúzott Diablo II-be bekerül-e eldugva a metálosok mesezenéje, hogy örökre emlékezzünk erre a pillanatra.

(Borítókép: Jo Hale/Redferns/Getty Images)

További cikkek a témában:

Itt egy új Nirvana-szám, amit egy mesterséges intelligencia írt Bár a kilencvenes évek meghatározó grunge zenekara már több, mint huszonöt éve nem létezik, a Funk Turkey által létrehozott "Smother" című szám tényleg úgy szól, mintha véletlenül lemaradt volna a Nevermindról.

A Google már hümmögés és fütyülés alapján is felismeri, milyen szám jár a fejünkben valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egyszer csak megszólalt a fejében egy dallam, de az már sehogy sem akart eszébe jutni, honnan olyan ismerős. A Google most megoldotta ezt a problémát.

Elmentünk egy VR-fesztiválra, és nem bántuk meg Nem kis fába vágták a fejszéjüket a Burning Man szervezői, amikor úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt fesztivált a virtuális valóságban fogják megrendezni.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.