Drágul a villanyautó-töltés az E.ON oszlopain

2021 / 05 / 13 / Rácz Tamás
Drágul a villanyautó-töltés az E.ON oszlopain
Nehéz kiszámolni, illetve autótípusonként is változik, hogy mennyivel, de sokkal.

Május 14-én reggel 9 és 9:30 között nem lehet tölteni az E.ON töltőoszlopain. Ebben az időszakban áll át a cég az új tarifára. Aki pont rajta lóg egy ilyen töltőn, annak a töltését leállítják, az autósok pedig üzenetet kapnak arról, hogy épp átállás van.

Eddig az E.ON töltőpontjain:

  • az AC-oszlopokon 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc,
  • a DC-oszlopokon 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc volt a tarifa.

Az átállás után az új árak a következők:

  • AC-oszlopokon 99 Ft/kWh, az első 120 perc után ehhez jön még plusz 4 Ft/perc;
  • éjszakai tarifa: (20:00-06:00 óra) 65 Ft/kWh
  • DC-oszlopokon 120 Ft/kWh, az első 30 perc után plusz 9 Ft/perc.

Hogy ez százalékosan mekkora árnövekedést jelent, nehéz megmondani, hiszen az egyes elektromos autó-típusok töltési karakterisztikája különböző. Az eddigi időalapú tarifaelem nullára csökkentése az első időszakban viszont üdvözlendő dolog, ellenben nehezen érthető, hogy a DC-töltőkön miért CSÖKKENT ez a tétel, miért bünteti az E.ON innentől kevésbé, aki a teljesen feltöltött autójával feleslegesen foglalja a helyet a többiek elől.

Akárhogy is: ezek az új tarifák; eszik-nem eszik a villanyautósok, az E.ON-nál nem kapnak mást. Kivéve Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken, ahol az önkormányzat által működtetett de az E.ON által üzemeltetett töltők használata továbbra is ingyenes.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.

Elon Musk szerint a jövőre érkező Tesla Roadster képes lesz lebegni a föld felett A Tesla tulajdonosa néhány éve már belebegtette, hogy a SpaceX-től kölcsönvett technológiával egy különleges hajtóművel szerelné fel a jövőre érkező sportkocsit, de úgy tűnik, azóta jelentősen továbbgondolta az ötletet.

Ezek a villanyautó-gyártók Kína Teslái Nio, Li Autó, Xpeng. Hallottál már róluk? Na ugye. Pedig mind a Teslához hasonlóan fényes, új csillagok.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Az Icon of the Seas hivatalosan 2024. január 27-én mutatkozik be, az utasok egy Miami és a Karib-tengeri szigetek közötti körúton élvezhetik majd először a 250 ezer tonnás, 365 méter hosszú óriáshajó kényelmét.
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
A hagyományos hóláncot a kerékbe integrált alakemlékező ötvözetből készült eszköz váltja fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.