Drágul a villanyautó-töltés az E.ON oszlopain

2021 / 05 / 13 / Rácz Tamás
Drágul a villanyautó-töltés az E.ON oszlopain
Nehéz kiszámolni, illetve autótípusonként is változik, hogy mennyivel, de sokkal.

Május 14-én reggel 9 és 9:30 között nem lehet tölteni az E.ON töltőoszlopain. Ebben az időszakban áll át a cég az új tarifára. Aki pont rajta lóg egy ilyen töltőn, annak a töltését leállítják, az autósok pedig üzenetet kapnak arról, hogy épp átállás van.

Eddig az E.ON töltőpontjain:

  • az AC-oszlopokon 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc,
  • a DC-oszlopokon 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc volt a tarifa.

Az átállás után az új árak a következők:

  • AC-oszlopokon 99 Ft/kWh, az első 120 perc után ehhez jön még plusz 4 Ft/perc;
  • éjszakai tarifa: (20:00-06:00 óra) 65 Ft/kWh
  • DC-oszlopokon 120 Ft/kWh, az első 30 perc után plusz 9 Ft/perc.

Hogy ez százalékosan mekkora árnövekedést jelent, nehéz megmondani, hiszen az egyes elektromos autó-típusok töltési karakterisztikája különböző. Az eddigi időalapú tarifaelem nullára csökkentése az első időszakban viszont üdvözlendő dolog, ellenben nehezen érthető, hogy a DC-töltőkön miért CSÖKKENT ez a tétel, miért bünteti az E.ON innentől kevésbé, aki a teljesen feltöltött autójával feleslegesen foglalja a helyet a többiek elől.

Akárhogy is: ezek az új tarifák; eszik-nem eszik a villanyautósok, az E.ON-nál nem kapnak mást. Kivéve Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken, ahol az önkormányzat által működtetett de az E.ON által üzemeltetett töltők használata továbbra is ingyenes.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.

Elon Musk szerint a jövőre érkező Tesla Roadster képes lesz lebegni a föld felett A Tesla tulajdonosa néhány éve már belebegtette, hogy a SpaceX-től kölcsönvett technológiával egy különleges hajtóművel szerelné fel a jövőre érkező sportkocsit, de úgy tűnik, azóta jelentősen továbbgondolta az ötletet.

Ezek a villanyautó-gyártók Kína Teslái Nio, Li Autó, Xpeng. Hallottál már róluk? Na ugye. Pedig mind a Teslához hasonlóan fényes, új csillagok.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.