Égési sérülés, láthatatlansági technológia – egy lap több mint ezerötszáz oldalnyi, UFO-kkal kapcsolatos dokumentumot szerzett meg a Pentagontól

2022 / 04 / 08 / Felkai Ádám
Égési sérülés, láthatatlansági technológia – egy lap több mint ezerötszáz oldalnyi, UFO-kkal kapcsolatos dokumentumot szerzett meg a Pentagontól
A dokumentumok még az AATIP tevékenységéből származnak, és több bizarr eset mellett igazi érdekességük, hogy kitérnek azokra a biológiai hatásokra, melyek azokat érték, akik túl közel kerültek különböző azonosítatlan repülő tárgyakhoz.

A The Sun Online még 2017-ben, az információs szabadságról szóló amerikai törvényre hivatkozva kért ki minden, az AATIP-pal (Advanced Aviation Threat Identification Program) kapcsolatos dokumentumot. Erről a programról korábban mi is írtunk: az AATIP azonosítatlan repülő objektumok után nyomozott, és a programot Luis Elizondo, a Pentagon korábbi alkalmazottja vezette, aki 2017-ben felmondott a túlságosan titkolódzó légkörre és a munkájával kapcsolatos, Pentagonon belüli ellenállásra hivatkozva. A Pentagon sokáig nem ismerte el a program létezését, majd 2017-ben már azt állították, hogy bár futott ilyen program, de 2012-ben megszűnt. Elizondo úr szerint viszont a program még 2017-ben is működött, amikor ő kilépett, sőt 2012 után is ugyanabban az irodában dolgozott a Pentagonon belül, mint addig. 2012-ben csak a hivatalos kormányzati támogatás apadt el, és Elizondo innentől a CIA és a Haditengerészet tisztjeivel együtt végezte a munkáját. Elmondta azt is, hogy 2017-es októberi felmondását követően kinevezték az utódját, akit azonban nem akart megnevezni.

Az amerikai haditengerészet látott UFO-t, csak nem beszélhet róla A hadsereg elismeri a rossz minőségben nyilvánosságra került, a 2004-ben egy vadászgép és egy azonosítatlan repülő objektum találkozását megörökítő videó létezését. Bár ennél sokkal többet titoktartási okok miatt nem mondhattak, pár dolog így is kiderült.

Habár az AATIP-pal kapcsolatban tehát sokáig folyt a titkolódzás, idővel nem csak a létezése került nyilvánosságra, de új szervezeteket is állítottak fel, amelyek mind az azonosítatlan repülő tárgyak után vizsgálódtak. A jelenleg futó, immár elég kiterjedt jogkörrel működő szervezet, amelyet a nyilvánosság is ismer, az Anomaly Surveillance and Resolution Office (ARSO), amelynek egyik feladata, hogy kiderítse, az amerikai hadsereg által többször is észlelt különböző repülő tárgyak/járművek valamilyen ellenséges ország ismeretlen technológiái vagy teljesen más eredetűek-e. A vizsgálat érdekében az is felmerül, hogy megpróbálnak elfogni egy ilyen tárgyat.

Titokzatos repülő eszközök rajai vették üldözőbe az USA romboló hajóit több napon át 2019-ben több hadihajó környékén is gyanúsan viselkedő repülőeszközöket figyeltek meg, melyeknek az eredetét az ismereteink szerint egyelőre nem sikerült tisztázni.

Visszatérve az AATIP 1574 oldalnyi dokumentumaihoz – ezek a The Sun Online elmondása alapján valódi X-Akták, amelyeket tehát a Pentagon most adott ki a 2017-es igénylést követően. A dokumentumok közt a kormány által megrendelt tudományos jelentések, valamint az UFO-programmal kapcsolatban küldött levelek is találhatóak. Kifejezetten érdekesek pedig az UFO-észlelések emberre gyakorolt biológiai hatásaival kapcsolatos kutatásokról szóló jelentések, de emellett aprólékosan kategorizálták a különböző paranormális jelenségeket (erre még visszatérünk), valamint több, sci-fiből szalajtott technológiát érintő (például a címben említett láthatatlansági technológia vagy akár az elme által irányítható robotok) tanulmány is született. A DIA, a védelmi minisztérium alá tartozó titkosszolgálati csoport szerint a dokumentumok „egyes részei” nem hozhatóak nyilvánosságra a magánélet védelmére és a titoktartásra vonatkozó aggályok miatt. Ezenk kívül viszont állítólag semmi más nem nincs titkosítva az anyagban.

Az UAP (a katonai zsargonban az UFO) incidensek során a következő biológiai hatások érték az embereket: égési sérülés, szívproblémák, alvászavarok, de akadtak olyan „bizarr” esetek is, mint például az ismeretlen eredetű terhesség. A jelentések kitérnek arra is, hogy ezeket a tüneteket sokszor elektromágneses sugárzás okozhatta, amelyet az UAP-ok hajtóműve kelthetett. Emellett azt is megállapítták, hogy az emberek jellemzően akkor sérülnek meg, amikor az anomáliás viselkedést mutató járművek közvetlen közelében tartózkodnak, különösen a levegőben (tehát a pilótákról van szó). A jelentés 42 ilyen incidenst kísérő sérülésről beszámoló orvosi aktáról is hírt adt, emellett pedig még 300 hasonló, de „nem publikált” esetet is említ.

A DIA számára készített jelentés pedig arra is figyelmeztet, hogy az ilyen ismeretlen tárgyak "veszélyezhetik az Egyesült Államok érdekeit”.

Külön érdekesség az Acquisition Threat Support beszámoló egyik dokumentuma, amely a különböző paranormális jelenségek kategorizálását tartalmazza: az „AN3” besorolás például „szellemekkel, jetikkel, elfekkel és más mitikus/legendás entitásokkal” való találkozásokra utal. Ha pedig valaki olyan UFO-t látott, amelynek a fedélzetén egy idegen is utazott, az CE3- besorolást kapott. De külön kategóriát kapott a poltergeist vagy akár a kilencvenes évek nagy kedvence, a gabonakör, valamint a spontán égés is. Hogy mi állhat valójában a spontán égés jelensége mögött, arról lentebb mi is írtunk.

Mi állhat valójában az emberek spontán öngyulladása mögött? A spontán égésre már a 17. században is akadtak példák, a legtöbb eset pedig a 19. századból származik, de még korunkban is írnak arról, hogy valaki megmagyarázhatatlan oknál fogva kigyulladt.

A dokumentumok között megtalálhatóak Harry Reid szenátor levelei is, aki a projekt szigorúan titkosnak minősítését kéri. Egy 2009-es levelében Reid szenátor leírja azt is, hogy a program már azonosított „több rendkívül érzékeny, nem hagyományos repülőgép-technológiát”, amelyek „rendkívüli titkosítást” igényelnek.

(Fotó: Pixabay/tombud)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Most először készültek képek az 1-es blokkban, a katasztrófa elsődleges helyszínén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.