Egy egész gyárkomplexumban terpeszkedhet majd a „Nintendo Múzeum”

2021 / 06 / 05 / Felkai Ádám
Egy egész gyárkomplexumban terpeszkedhet majd a „Nintendo Múzeum”
Egy régebben bezárt, és felújított gyárépületben tekinthetjük meg majd a neves cég történelmét.

A múzeum, hivatalos nevén a Nintendo Gallery, a Kiotó prefektúra déli részén található Udzsi városában nyit majd meg – olvasható a cég honlapján. A kiállítás az itt található Nintendo Uji Ogura gyárépületben, valamint a környező területen lel majd otthonra, és a japán cég termékeit lehet majd itt megtekinteni. A gyárépületet renoválják is, hogy megfeleljen az új igényeknek.

A Nintendo Uji Ogura gyárépület 1969-ben épült, és hanafuda (egy tradicionális japán kártyajáték) kártyákat készítettek itt, valamint sokáig itt működött az ügyfélszolgálat is, majd miután új épületet nyitott a cég a városban, a régi gyárat 2016-ban bezárták. Udzsi városának fejlesztési tervei azonban érintik a régi gyár környékét is, ezért döntött úgy a Nintendo, hogy az egykori komplexumot turistalátványossággá alakítja át.

A Nintendo Gallery-ben tehát a vállalat történelmi jelentőségű termékei kerülnek bemutatásra – az 1889-ben alapított cég kezdetben épp a fentebb említett hanafuda kártyáiról volt híres, majd közel 100 évvel később, az 1980-as években a NES (Japánban: Famicom) konzol révén a videójáték ipar egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát. A Nintendo Gallery a 2024-ben záruló, 2023-as pénzügyi évben fog várhatóan teljesen elkészülni.

(Kép: Nintendo)

További cikkek a témában:

Kétszázmillió forintnyi összeget hozott a konyhára valakinek, hogy 1986-ban nem adta oda a karácsonyi ajándékot Jól járt, aki nem adta oda végül a Super Mario Bros-t, mivel a relikvia most rekord áron kelt el.

A Sony megteremtené a digitális klónunk, hogy az játsszon helyettünk Sőt ez a mesterséges intelligencia által létrehozott játékos-hasonmás még akár fejlődni is képes lesz, miközben önállóan játszik helyettünk.

5K-s felbontású VR-szemüveget mutatott be a HTC A kedden bemutatott Vive Pro 2 az árát tekintve egy egészen más ligában játszik, mint az Oculus Quest 2 vagy a PSVR, a gyártó szerint pedig annyira jó a képminősége, hogy azzal a VR-szemüvegek egyik legnagyobb hátrányát, a mozgásbetegséget is orvosolja.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.