Egy férfi szétkapta, majd mechanikus sárkányszobrot épített a Xiaomi Mi 11-ből

2021 / 01 / 30 / Perei Dóra
Egy férfi szétkapta, majd mechanikus sárkányszobrot épített a Xiaomi Mi 11-ből
Ahogy mindig mondjuk, az internet a kimeríthetetlen kincsek tárháza, hiszen telis-tele megannyi érdekes, a felhasználók kreativitását dicsérő tartalommal. Ezúttal a Xiaomi mutatott egy érdekes videót, ami bár mindössze egy percig tart, mégis hosszú napokig lázban tartotta a netezőket. Szétszerelő videó készült az Mi 11-ről, ami önmagában nem lenne izgalmas, összerakása után viszont nem egy telefont, hanem egy sárkányt láthatunk.

A Xiaomi Mi 11 a világ egyik első okostelefonja, amiben bemutatkozott a Snapdragon 888 mobilplatform, és innen jött az ihlet ahhoz, hogy mechanikus sárkányszobrot készítsenek az eszköz alkatrészeinek felhasználásával. (A Qualcommnál a Snapdragonnak egy sárkány a jelképe, ami az erőt és a robbanékonyságot hivatott kifejezni.) A sárkányszobor megszületéséhez ugyanakkor nem csupán egyetlen szétbontott Xiaomi Mi 11 kellett, hanem két darab normál üveg burkolattal, és négy darab, vegán "bőrrel" bevont készülék is, hogy az állat puhább részeihez is biztosítsák a megfelelő alapanyagokat.

A videó ugyan alig több hatvan másodpercnél, az alkotó azonban egy hónapon keresztül tökéletesítette a végeredményt. Vagyis az okostelefont még be sem mutatták, mire a sárkány elkészült a színfalak mögött. A művész több mint ötszáz különböző elektronikai komponenst használt fel különböző módokon a sárkányban, mire az elnyerte végleges formáját. Az építkezés megkezdése előtt természetesen mindent részletesen megtervezett, hogy a szobor valóban megfelelő legyen, jól működjön.

A szárnyakon található hártya mellett a sárkány hátán végigfutó tüskék is vegán "bőrből" készültek, többek között emiatt a teljes projekt alatt okosan kellett bánnia az alapanyagokkal. A sárkány szemei optikákból készültek, csakhogy az alkotó nem a száznyolc megapixeles főkamerát használta erre, azok ugyanis a méretüknél fogva nem passzoltak volna, ehelyett a sárkány mellére kerültek. A mozgatható szobor végül egy vezeték nélküli töltőállásra került, ami szintén különleges, teljesen egyedi megoldás, és még fel is lehet vele tölteni a készülékeket.

További cikkek a témában:

Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai A gyártó olyan technológiát mutatott be, amellyel akár a szoba másik feléből is tölthetők a telefonok, okosórák, fitneszkarkötők.

Csúcskategóriás telefonok 250 ezer alatt - melyik mit tud? Összehasonlítottuk a Xiaomi és a OnePlus legújabb csúcsmodelljét, amelyeknek idén váratlanul erős mezőnyben kell helytállniuk. Vajon mire megy a Xiaomi Mi 10T Pro és a OnePlus 8T a Samsung, a Huawei és az Apple ellen?

Üres piacra érkezik a Xiaomi legolcsóbb 5G-s telefonja Magyarország egyelőre nem dúskál az elérhető árú 5G-s telefonokban, pedig ma már sokkal inkább megéri az újfajta adatátviteli szabvánnyal ellátott telefont választani, mint akár egy évvel ezelőtt.

(Fotó: Xiaomi)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.