Egy kicsit kigyulladt a Tesla-gyár Kaliforniában

2021 / 03 / 12 / Rácz Tamás
Egy kicsit kigyulladt a Tesla-gyár Kaliforniában
Pont annál az óriási présgépnél volt a tűz, amelyet a cég nemrég hatalmas autóipari innovációként mutatott be.

Kisebb tűzről számoltak be amerikai hírforrások a fremonti Tesla-gyárban, tegnap délután. A tüzet a gyártó közlése szerint az okozta, hogy egy ipari öntvény-készítő gépnél hidraulikaolaj került az olvadt alumínium közelébe. A füstölgő présről videó is készült egy helyi tévécsatornánál:

A tüzet gyorsan sikerült eloltani és nem sérült meg senki. A videót nézve vettük észre, hogy ez pont az a gép, amelyet nemrég oly büszkén mutatott be személyesen Elon Musk: ez állítólag a valaha készült legnagyobb autóipari öntőprés (a cégnél csak Giga Pressként emlegetik), amely képes egy darabban megformázni a Model Y vázszerkezetét. Jobbulást, Giga Press!

Ez is érdekelhet:

Ha te is úgy akarod, a Volkswagen elektromos kabriót is fog gyártani A VW felsővezetői a Twitteren, a Weibón és a LinkedInen várják az emberek véleményét arról, hogy szükség van-e egy elektromos kabrióra.

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.

Ezek a villanyautó-gyártók Kína Teslái Nio, Li Autó, Xpeng. Hallottál már róluk? Na ugye. Pedig mind a Teslához hasonlóan fényes, új csillagok.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.