Egy komplett laktanyát nyomtattak ki Texasban 2021 / 09 / 25 / Bobák Áron

A Camp Swift kiképzőközpontban felhúzott, 353 négyzetméteres alapterületű laktanya falait az Icon Vulcan 3D-nyomtatójával építették fel, és bár az erről készült time-lapse videónál nem írják, hogy ez pontosan mennyi időbe telt, az egész biztos, hogy a hagyományos módszereknél jóval kevesebb idő alatt készültek el vele (néhány éve egy ennél jóval kisebb, 46 négyzetméteres laktanya építése mindössze 40 órába telt). Ahogy a Popular Mechanics rávilágít, a 3D-nyomtatás katonai szempontból kifejezetten előnyös lehet, hiszen a használatával rendkívül gyorsan építhetők fel egyszerű, ugyanakkor masszív épületek, akár bunkerek vagy főhadiszállások is, amelyek a laktanya építésénél is használt betonkeveréknek köszönhetően rendkívül tartósak is. Ahogy korábban már többször is írtunk róla, az Icon ugyanakkor nem csak katonai felhasználásban gondolkodik, Mexikóban például egy falut kezdtek el kinyomtatni a rászorulóknak, Austinban pedig már olyan lakóházakat is árulnak, amelyek részben az Icon technológiájával készültek.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.