Egy magyar startupot is promózott az Apple a legújabb MacBookok bemutatója közben

2020 / 11 / 23 / Bobák Áron
Egy magyar startupot is promózott az Apple a legújabb MacBookok bemutatója közben
A 3D-s modellező szoftvert fejlesztő magyar Shapr3D az egyik legsikeresebb magyar “második hullámos” startup, és már nem először szerepeltek az Apple keynote-jain.

Ahogy korábban írtunk róla, az új MacBookok egyik legérdekesebb újdonsága, hogy az Intel processzorokat lecserélték a saját tervezésű M1 chipre, ami az Apple szerint mintegy három és félszer gyorsabbá teszi a gépeket. Ez persze akkor igazán hiteles, ha maguk a fejlesztők mondják el, hogy mennyire meg vannak elégedve a géppel, így az Apple összehozott egy kisfilmet, amelyben többek között Csanády István, a magyar Shapr3D alapítója is feltűnik. Ez a rész 19.31-től kezdődik a videóban.

“Semmihez sem fogható érzés kiemelt szereplőként részese lenni egy olyan eseménynek, amelyen egy világcég ikonikus bejelentést tesz. Rendkívül megtisztelő volt, hogy az alkalmazásunk, a Shapr3D tizenkét hónap alatt már harmadszor került be az Apple összeállításába. Nem tudok arról, hogy a világon bárki másnak ez sikerült volna!” - mondta el Csanády a videó kapcsán.

A cég közleménye szerint az Apple kiemelt partnerként tekint a magyar startupra, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint hogy ez már a harmadik olyan Apple keynote volt, amelyen kiemelt applikációként jelent meg a magyar fejlesztés. A cég emellett idén díjazott volt az Apple Design Awards versenyen is, nem véletlen, hogy a BrainBar-konferencia szakértői is az egyik legígéretesebb "második hullámos" magyar startupként emlegették.

Miért nem vagyunk még startup nagyhatalom? Rengeteg szakképzett IT szakember, egyre több befektetői pénz, viszont nem vagyunk elég bátrak és az ökoszisztéma sem alakult még ki kellően - a Brain Bar konferencián hazai és nemzetközi szakértők mondták el, hogyan látják Magyarország helyzetét az egyre élesedő innovációs versenyben.

A Shapr3D egy kifejezetten Apple-eszközökre kifejlesztett 3D-s modellező program, amit eredetileg iPad Próra adtak ki. A cég közleménye szerint az alkalmazást a húszezer fizetős felhasználó mellett több százezren veszik igénybe ingyenesen, az elmúlt évben pedig az eladásaik meghaladták az 1,3 milliárd forintot, amit jövőre szeretnének megtriplázni.

(Borítókép: Shapr3D)

További cikkek a Rakétán:

Miért olyan nagy szám, hogy az Apple új gépekkel jött ki? Cupertinóban komolyan gondolják, hogy a mobil az új számítógép.

Erdélyből indult világsiker az Indiegogón Két hete rajtolt el és már óriási a sikere a közösségi finanszírozási platformon indult gyűjtésnek, melynek célja, hogy minél több Android Autóval rendelkező kocsiban legyen elérhető a szolgáltatás vezeték nélküli változata. Az ötletgazdával beszélgettünk.

Magyar fejlesztésű találmány segíthet megoldani az orvosok túlterheltségét a koronavírus alatt Az Entremo okoskarkötője valós időben tudja mérni a páciensek pulzusát, testhőmérsékletét, légzési gyakoriságát és véroxigén-szintjét, és akár már november végére elkészülhet.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Rossz fájlokat tölthettek fel a bíróságnak egy perhez kapcsolódóan.
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
A Neuralink reményei szerint az általuk fejlesztett agy-számítógép interfész segít majd a lebénult embereknek abban, hogy a gondolataikkal irányíthassák a számítógépet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.