Egymillió dollár a halál utáni élet titkáért

2021 / 01 / 23 / Justin Viktor
Egymillió dollár a halál utáni élet titkáért
Robert Bigelow, a Bigelow Aerospace űrállomás-modulokkal foglalkozó startup CEO-ja és Las Vegasi ingatlanmogul, 1 millió dolláros sikerdíjat kínált fel annak, aki bizonyítani képes a tudat túlélését a test állandósult halálát követően.

Halál, UFOk, Bigelow

Nem ez az első dolog amivel a milliárdos Bigelow felhívta magára a figyelmet, vizsgált már UFO-észleléseket, nemrégiben pedig megalapította a Bigelow Tudatkutató Intézetet (Bigelow Institute for Consciousness Studies), hogy támogassa annak kutatását, ami a halálunk után történik velünk. 

Az említett Intézeten keresztül Bigelow most 150 ezer és 500 ezer dollár közötti nyereményeket ajánlott fel új túlvilági élet megismerésének elősegítéséért. A díjért induló versenyzőknek 2021 augusztus 1 előtt be kell nyújtaniuk a legfeljebb 25 ezer szavas tanulmányukat. A nyertest szakemberekből álló bírói testület választja ki.

Közelednek a halál utolsó órái Az emberiség legnagyobb álma a halhatatlanság, nem csoda hát, hogy a történelem során számtalan formában kereste, kutatta a gyorsan amortizálódó emberi test megóvásának legkülönfélébb módjait, a halál előtt és után egyaránt.

Bigelow-t legalább részben az a George Anderson inspirálhatta, aki azt állítja magáról, hogy ő a világ tudományosan leginkább letesztelt médiuma. Bigelow  fia és unokája, 1992-ben és 2011-ben egyaránt öngyilkosok lettek.

Arra a kérdésre, hogy a fia kapcsolatba lépett-e vele a halála után, Bigelow azt válaszolta: “Nem igazán. De azt hiszem, amit a jelekből kiolvastam, az az volt, hogy a lelke létezett, és jól van” - tette hozzá.

"Én személy szerint teljesen meg vagyok róla győződve, hogy a tudat túléli a fizikai test halálát" - ​​mondta Bigelow a Timesnak.

 

(Forrás: NYTimes Kép: )

Ez is érdekelhet:

Valójában mi a halál? Ennek eredtek a nyomába a Yale orvosi iskolájának tudósai Egy tavalyi kutatás során a Yale egyetem tudósai halott sertések agyszövetének újraélesztésével kísérleteztek, és egy kicsivel többet is elértek, mint amit eredetileg megcéloztak. A nap végén még a halálról alkotott fogalmunkat is át kellett értékelni.

500 százalékkal hosszabb életet ígérnek a biológusok A tudósok újabb ígéretes lépést tettek a hosszabb emberi élettartam eléréséhez. A kutatásban ötszörösére növelték egy hozzánk genetikailag meglehetősen hasonló fonálféreg élettartamát.

A Lázár-taxon fajai visszatértek a halálból, több tucat van belőlük A Füvészkertbe 2006-ban érkezett az első "dinófenyő" (wollemia) aminek példányai annak idején árnyékot adtak a dinoszauruszoknak is. Egészen 1996-ig azt hittük, hogy a faj kétmillió éve kipusztult, de aztán Ausztráliában előkerült vagy 100 élő fa egy eldugott völgyben, aminek azóta is titkos a pontos helye.

 


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Látszólag csoda történt Indiában: az asszony testét már várta a halotti máglya, amikor kinyitotta a szemét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.