Elindult az előfizetési rendszer a Twitteren, hamarosan globálisan is elérhető lesz

2021 / 09 / 03 / Bobák Zsófia
Elindult az előfizetési rendszer a Twitteren, hamarosan globálisan is elérhető lesz
A Super Follows funkció lehetőséget biztosít, hogy egy-egy Twitter fiók bizonyos üzeneteit csak az előfizetők láthassák, akik havi 880, 1500 vagy 2900 forintnyi összegért kerülhetnek be az elit körbe.

A Twitter számos újítást vezetett be az elmúlt hónapokban a platformján, amelyek közül néhány a hagyományosan ingyenes használat gyakorlatával szakít, hogy lehetőséget adjon a felhasználóknak a bevételek szerzésére. A májusban bemutatott Tip Jar, amivel a kedvelt felhasználóknak a követők különböző összegeket utalhatnak át támogasuk jeléül, egyelőre nem bizonyult nagyon közkedvelt funkciónak, de ennek ellenére bővítik a lehetőségeit: Alessandro Paluzzi fejlesztő szivárogtatta ki elsőként a híreket arról a tervezés alatt álló újításról, aminek köszönhetően a borravalót utaló követők már bitcoinnal is fizethetnek majd.

Bár a Twitter még nem jelentette be hivatalosan ezt a lehetőséget, de, ahogy azt a 9to5mac is írja, néhány órával később a cég termékfejlesztésért felelős vezetője, Kayvon Beykpour megerősítette a híreket azzal, hogy megosztotta Paluzzi posztját és hozzátette, hogy a bitcoinos fizetési opció hamarosan elérhető lesz, illetve, hogy hamarosan több információt is közölnek erről.

A most, szeptember elsején elindított Super Follows más rendszer szerint működik, ebben az esetben nem egy-egy külön átutalással fejezhetjük ki a tetszésünket egy fiók tartalma iránt, hanem havi előfizetéssel, ami által a posztok közül bizonyos, csak a Super Follows tagoknak kijáró bejegyzéseket csak mi (és a többi előfizető) láthatunk majd. A Super Follows programban résztvevők választhatnak három különböző előfizetői díj közül, kérhetnek havi 2,99, 4,99 vagy 9,99 dollárt (880,1500 vagy 2900 forint) a követőiktől, majd számukra létrehozhatnak egyedi tartalmakat. Az úgynevezett Super Followerek, vagy szuper követők könnyebb azonosítása érdekében minden előfizető rózsaszínű jelvényt kap, amely megjelenik a posztokra adott reakcióinál.

Az előfizetés nagyon egyszerű: csak rá kell kattintani a Super Follow gombra az adott fiók profiljában és máris látható, hogy a fiók tulajdonosa mekkora összegért kínálja az előfizetők számára a plusz tartalmat. Még egy kattintással fel is lehet iratkozni, a leiratkozás pedig hasonlóan könnyen zajlik: az App Store előfizetési beállításainál van lehetőség a módosításra.

Az új funkció nem csak a résztvevők számára biztosít bevételi forrást, hanem a Twitternek is, mivel a nagy tech cégek 'adózási' rendszeréhez hasonlóan a Twitter is beszedi a járulékot a jövedelem után, ez viszont az első 50 000 dollárig (14 millió 600 ezer forint) csak elenyésző összeget jelent, mindössze a bevétel 3%-át, ezután emelkedik az összeg 20%-ra.

A Super Follows funkció egyelőre azonban csak a kiválasztottak számára elérhető: ahhoz, hogy a tagok közé kerülhessen valaki, jelentkeznie kell az alkalmazás Super Follows menüjében, ezután pedig egy várólistára kerül, amíg ki nem derül, hogy megfelelő alanynak bizonyult-e a részvételhez. A felvételek szerint minden jelentkezőnek rendelkeznie kell legalább 10 000 követővel és a jelentkezése előtti harminc napban minimum 25 bejegyzést kell posztolnia. A funkció egyelőre az Egyesült Államokban és Kanadában került bevezetésre és csak iOS-ről működik, de az elkövetkező hetekben megjelenik Androidon és asztali gépen is, és globálisan is elérhetővé válik.

(Fotó: Twitter)

További cikkek a témában:

Ha akarunk, már fizethetünk is a tweetekért a Twitteren A Tip Jar (Borravaló Edény) funkció angol nyelven érhető el és lehetővé teszi, hogy a nekünk tetsző posztokért pénzt utaljuk át a felhasználóknak.
Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek Egyelőre még nem ismert a fejlesztők pontos terve, de információk szerint az Instagram megjelöli azokat a tartalmakat, amiket kizárólag a fizetős követők láthatnak majd, az ingyenes felhasználók pedig helyettük csak egy "Exkluzív" felirattal találkozhatnak. Emellett az Instagram NFT funkciókon is dolgozik.
Kiderülhetett pár dolog a Twitter havi előfizetéses rendszeréről Egyebek mellett kiderült a pontos elnevezés, valamint az ár is, és hogy ez utóbbiért cserébe milyen extra funkciók járnak.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
A digitális piacokat szabályozó európai törvény miatt tette ezt lehetővé az Apple.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.