Ha akarunk, már fizethetünk is a tweetekért a Twitteren

2021 / 05 / 08 / Bobák Zsófia
Ha akarunk, már fizethetünk is a tweetekért a Twitteren
A Tip Jar (Borravaló Edény) funkció angol nyelven érhető el és lehetővé teszi, hogy a nekünk tetsző posztokért pénzt utaljuk át a felhasználóknak.

Jack Dorsey február végén jelentette be, hogy a Twitter az idei évben erősen belehúz a fejlesztésekbe, eddig ugyanis más közösségi média platformokhoz képest elég lassan haladtak az új funkciók bevezetésével, pedig a folyamatos innováció a Big Tech cégek jelenlegi legfontosabb hívószava.

A cég tartotta is magát ehhez az irányelvhez és folyamatosan érkeznek is az újítások, a legutóbbi a Tip Jar funkció, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül fizessünk a posztokért annak, aki nekünk tetsző módon írt az oldalra. A fizetős Twitterről már korábban is felröppentek a hírek, de hogy milyen formában fog ez megvalósulni, azt még nem lehetett tudni. A borravaló küldésének opcióját egyelőre csak egy kiválasztott csoporttal tesztelik és csak angol nyelven működik Androidról és iOS-ről, de később megjelenik szélesebb körben is.

A funkció használata egyszerű: azoknak, akik engedélyezték a Tip Jart az oldalon, a profiljuk mellett megjelenik egy Tip Jar ikon a Követés gombtól balra. Ha valaki pénzt szeretne küldeni az illetőnek, erre kattintva egy legördülő menüben láthatja azokat a szolgáltatókat, amelyeken keresztül el lehet küldeni a tetszőleges összeget. Ezek között van a PayPal, a Venmo, a Patreon, a Cash App és a Bandcamp, vagyis egyelőre főként olyan cégek, amelyek az Egyesült Államokban népszerűek. Használatukhoz természetesen meg kell adni a személyes adatokat, ami jelenthet problémát is: ahogy arról a BBC beszámol, az egyik felhasználó, Rachel Tobac biztonságtechnológiai szakértő észrevette, hogy PayPalos fizetés esetén láthatóvá vált a küldő lakcíme a fogadó fél számára is. A PayPal szerint ezt a problémát azzal lehet orvosolni, ha a tranzakció előtt termékek és szolgáltatások opció helyett a család és barátok beállítást választjuk ki.

A Twitter másik újdonsága, ami egyelőre szintén csak angol nyelven működik, az a figyelmeztető funkció, ami arra próbálja rávenni az embereket, hogy legyenek egy kicsivel kedvesebbnek egymással. Ennek a feature-nek nem adtak külön nevet, de a Jól meggondoltad? jellemzi leginkább és a következőképpen működik: ha valakinek válaszolni szeretnénk és a Twitter algoritmusa azt detektálja, hogy a mondanivalónk sértő elemeket tartalmaz, akkor egy figyelmeztető üzenetet küld, ami rákérdez, hogy nem akarjuk-e ezt még elküldés előtt kicsit alaposabban átnézni.

Az üzenetküldést nem akadályozza meg, de ez a pillanatnyi szünet önreflexióra ad lehetőséget és a Twitter szerint a pszichológiai hatás működik: a próbaidőszak alatt átlagban 11%-kal kevesebb durva hangvételű tweetet küldtek el a felhasználók, miután megkapták a figyelmeztetést, mint előtte.

(Fotó: Twitter, GettyImages)

További cikkek a témában:

Nemsokára fizethetünk a Twitter posztokért A jövőben jobban meg kell gondolni, mit posztolunk a közösségi média oldalra, egy-egy odavetett megjegyzésünk ugyanis valódi, profitot termelő értékké válhat.
Trump kitalálta, hogyan kerülhetné meg, hogy kitiltották a Twitterről és a Facebookról Miután kedden Donald Trump elindította saját "platformját", szerdán a Facebook felügyelőbizottsága döntött arról, hogy jogos volt-e az akkor már leváltott, de még hivatalban lévő amerikai elnököt kitiltani a közösségi oldalról. A határozat értelmében a kitiltás érvényben marad, de nem biztos, hogy örökre.
Az Apple az oroszoknak, a Twitter a törököknek hódolt be Egyre nehezebb a dolga a tech cégeknek a világ kormányainak akaratával és elképzeléseivel szemben.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.