Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek

2021 / 07 / 12 / Perei Dóra
Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek
Noha az Instagram folyamatosan keresi a megújulás lehetőségeit, fejlesztői arra mostanáig nem találtak megoldást, hogy hogyan biztosíthatnának bevételszerzési lehetőséget biztosíthat majd a tartalomkészítők számára. Ezen próbálnak most változtatni úgy, hogy bizonyos tartalmakat előfizetőssé tesznek.

Egy olyan, milliárdos felhasználói táborral rendelkező portál, mint az Instagram esetén az ember okkal gondolná, hogy indulása óta már dúsgazdaggá tett pár tartalomgyártót, a helyzet viszont ennél némileg komplikáltabb. Többnyire ugyanis csak külön szponzorált posztok révén lehetséges némi bevételre szert tenni a platformon. A Tech Crunch cikke azonban arról árulkodik, hogy hamarosan fordulhat a kocka. A cikk szerint az Instagram már teszteli annak a lehetőségét, hogy felhasználói "Exkluzív Történeteket" posztolhassanak a közösségi szolgáltatás keretében. Valószínűleg egyébként egy olyan funkcióról van szó, ami a Twitteren "Super Follow" címen fut, és szintén előfizetést vár az internet népétől. Az Instagram esetén pedig a követők feliratkozásukkal több információhoz juthatnak az általuk követett személyekről, illetve exkluzív tartalmakat is láthatnak majd a jövőben:

Egyelőre még nem ismert a fejlesztők pontos terve, de információk szerint az Instagram megjelöli azokat a tartalmakat, amiket kizárólag a fizetős követők láthatnak majd, az ingyenes felhasználók pedig helyettük csak egy "Exkluzív" felirattal találkozhatnak. Az eddigiek alapján az exkluzív tartalmaknál megváltozik a gyűrű színe a felhasználók profilképe körül, rikítóbb lesz a normál változathoz képest, ezzel is felhívva a figyelmet. Sőt a cikk szerint a különleges tartalmakról képernyőfelvételt sem lehet majd készíteni, így védve a tartalmat az illetéktelen behatolóktól.

Akárcsak a klasszikus Insta sztorik esetén, úgy az exkluzívan megosztott dolgok is elmenthetők majd összefoglalókba, de persze ezeket is csak az előfizetők számára teszik láthatóvá. A fejlesztés egyelőre a kezdeti tesztidőszakát éli, vagyis még bármi lehet a dologból, de nagy valószínűséggel valóban megvalósul. Az Instagram több kritikát kapott indulása óta, mert nem biztosít lehetőséget a felhasználóknak a pénzkeresésre. Lépésükkel viszont a helyzet megváltozhatna, ami több tartalomkészítő számára tenné érdekessé a platformot. A szakértők szerint ráadásul ez a gyakorlat a legtöbb platform előnyére válik, hiszen emelkedik a felhasználói létszám és a minőség. Korábbi információk szerint az Instagram sokféle több lehetőséget vizsgált az elmúlt időszakban, és még olyan extrém lehetőség is felmerült, mint például az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető tokenek értékesítése. Hogy ezek pontosan mik, arról korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk.

(Fotó: Unsplash/Gabrielle_HendersonAlessandro Paluzzi)

További cikkek a témában:

Az Instagram új funkciója az online zaklatástól védené meg a felhasználókat Az újítás a következő hetekben válik elérhetővé, és bár egyelőre csak az üzenetküldési kéréseket érinti, már ez is nagy lépés a gyűlöletbeszéd ellen.

Jöhet a Like-számok nélküli Instagram Egyelőre csak a felhasználók töredéke dönthet arról, hogy kíváncsi-e a posztok népszerűségére.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Ne használj mesterséges intelligenciát, ha nincs szükség mesterséges intelligenciára - javasolja Szertics Gergely - de nagyon sok esetben szükség van rá. Mit jelent a mesterséges intelligencia, miért fontos a gépi tanulás és mikor érdemes használni az ipari szereplőknek? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Smart Factory ConnAction Konferencián.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.