Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek

2021 / 07 / 12 / Perei Dóra
Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek
Noha az Instagram folyamatosan keresi a megújulás lehetőségeit, fejlesztői arra mostanáig nem találtak megoldást, hogy hogyan biztosíthatnának bevételszerzési lehetőséget biztosíthat majd a tartalomkészítők számára. Ezen próbálnak most változtatni úgy, hogy bizonyos tartalmakat előfizetőssé tesznek.

Egy olyan, milliárdos felhasználói táborral rendelkező portál, mint az Instagram esetén az ember okkal gondolná, hogy indulása óta már dúsgazdaggá tett pár tartalomgyártót, a helyzet viszont ennél némileg komplikáltabb. Többnyire ugyanis csak külön szponzorált posztok révén lehetséges némi bevételre szert tenni a platformon. A Tech Crunch cikke azonban arról árulkodik, hogy hamarosan fordulhat a kocka. A cikk szerint az Instagram már teszteli annak a lehetőségét, hogy felhasználói "Exkluzív Történeteket" posztolhassanak a közösségi szolgáltatás keretében. Valószínűleg egyébként egy olyan funkcióról van szó, ami a Twitteren "Super Follow" címen fut, és szintén előfizetést vár az internet népétől. Az Instagram esetén pedig a követők feliratkozásukkal több információhoz juthatnak az általuk követett személyekről, illetve exkluzív tartalmakat is láthatnak majd a jövőben:

Egyelőre még nem ismert a fejlesztők pontos terve, de információk szerint az Instagram megjelöli azokat a tartalmakat, amiket kizárólag a fizetős követők láthatnak majd, az ingyenes felhasználók pedig helyettük csak egy "Exkluzív" felirattal találkozhatnak. Az eddigiek alapján az exkluzív tartalmaknál megváltozik a gyűrű színe a felhasználók profilképe körül, rikítóbb lesz a normál változathoz képest, ezzel is felhívva a figyelmet. Sőt a cikk szerint a különleges tartalmakról képernyőfelvételt sem lehet majd készíteni, így védve a tartalmat az illetéktelen behatolóktól.

Akárcsak a klasszikus Insta sztorik esetén, úgy az exkluzívan megosztott dolgok is elmenthetők majd összefoglalókba, de persze ezeket is csak az előfizetők számára teszik láthatóvá. A fejlesztés egyelőre a kezdeti tesztidőszakát éli, vagyis még bármi lehet a dologból, de nagy valószínűséggel valóban megvalósul. Az Instagram több kritikát kapott indulása óta, mert nem biztosít lehetőséget a felhasználóknak a pénzkeresésre. Lépésükkel viszont a helyzet megváltozhatna, ami több tartalomkészítő számára tenné érdekessé a platformot. A szakértők szerint ráadásul ez a gyakorlat a legtöbb platform előnyére válik, hiszen emelkedik a felhasználói létszám és a minőség. Korábbi információk szerint az Instagram sokféle több lehetőséget vizsgált az elmúlt időszakban, és még olyan extrém lehetőség is felmerült, mint például az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető tokenek értékesítése. Hogy ezek pontosan mik, arról korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk.

(Fotó: Unsplash/Gabrielle_HendersonAlessandro Paluzzi)

További cikkek a témában:

Az Instagram új funkciója az online zaklatástól védené meg a felhasználókat Az újítás a következő hetekben válik elérhetővé, és bár egyelőre csak az üzenetküldési kéréseket érinti, már ez is nagy lépés a gyűlöletbeszéd ellen.

Jöhet a Like-számok nélküli Instagram Egyelőre csak a felhasználók töredéke dönthet arról, hogy kíváncsi-e a posztok népszerűségére.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.


Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia egyik jelentős szerepkörét a szállítmányozás jelentheti, az önvezető kamionok ugyanis sok problémára nyújthatnak valódi megoldást. Az autonóm módon közlekedő járművek azonban nem csak az autópályákon, hanem zsúfolt városi környezetben is megjelennek többek között az önvezető taxiknak köszönhetően. Hogyan reagálnak majd az emberek az önvezető járművek jelenlétére az utakon, milyen a társadalmi megítélése ennek a speciális technológiának? Dr. Prónay Szabolcs egyetemi docens és Halmos Gyula, a Bosch csoport mérnöke podcastban beszélt a technológiával kapcsolatos kérdésekről.
A Google máris bejelentette az új AI-modelljét, ami a Gemini 1.0-nál is sokkal fejlettebb
A Google máris bejelentette az új AI-modelljét, ami a Gemini 1.0-nál is sokkal fejlettebb
A Google alig egy hete tette elérhetővé a ChatGPT kihívójának szánt Gemini legerősebb változatát, a Gemini 1.0 Ultrát, de máris bejelentettek egy új modellt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.