Elon Musk két feltétellel adna hatmilliárd dollárt a Világélelmezési Programnak

2021 / 11 / 02 / Pőcze Balázs
Elon Musk két feltétellel adna hatmilliárd dollárt a Világélelmezési Programnak
David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának a vezetője a Twitteren kért segítséget a világ leggazdagabb emberétől. Musk azt válaszolta, hogy "azonnal elad részvényeket", hogy segítsen, ha teljesül a két feltétel, amelyet szabott.

"Míg a milliárdosok egyre gazdagodnak, egyre több ember hal éhen. Tavaly csak a négyszáz leggazdagabb amerikai vagyona negyven százalékkal nőtt, négy és fél billió dollárra. Csak a NÖVEKMÉNY 0,36%-ára van szükségünk ahhoz, hogy megmentsünk negyvenkét millió embert az éhhaláltól. Mi nem világos?" - David Beasley ezekkel a szavakkal fordult két hete Amerika leggazdagabbjaihoz a Twitteren. Másnap már közvetlenül Elon Musknak, a Tesla első emberének, és Jeff Bezos-nak, az Amazon alapítójának címezte a kérését. A vezető azt írta, hogy a világjárvány miatt az éhínség mellett államok destabilizálódására és tömeges elvándorlása lehet számítani, majd emlékeztette Muskot, hogy előző nap pont annyival nőtt a vagyona, amennyi pénzre szükségük van:

hatmilliárd dollárral.

Amint arról a CNN is beszámolt, Musk jó két héttel később kötélnek állt: "Ha a Világélelmezési Program le tudja írni ezen a Twitter üzenetváltáson keresztül, hogy hogyan oldja meg hatmilliárd dollár a világon az éhezést, azonnal eladok Tesla részvényeket és megteszem" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a könyvelésnek transzparensnek kell lennie, hogy a közvélemény lássa, hogy hogyan költik el a pénzt. David Beasley erre azt javasolta, hogy találkozzanak személyesen, "akár a Földön, akár az űrben", de leginkább a terepen, ahol megmutatná, hogy hogyan dolgoznak a kollegái, és mik a terveik a kért összeggel. Egy másik üzenetében kiemelte, hogy ugyan tavaly nyolc és fél milliárd dollárból gazdálkodtak, hogy elérjenek száztizenötmillió embert, de ez idén nem lesz elég, hogy megoldják az előttük álló problémákat.

A CNN emlékeztet, hogy az amerikai milliárdosok összvagyona már több mint ötbillió (ötezer-milliárd) dollár, a Tesla pedig a hatodik olyan amerikai cég, amely átlépte az egybillió dolláros értéket. Náluk gyorsabban csak a Facebooknak sikerült ugyanez.

(Borítókép: Patrick Pleul - Pool/Getty Images)

További cikkek a témában:

Nobel-békedíjat kapott a Világélelmezési Program A Világélelmezési Program a világ legnagyobb humanitárius szervezete, amely az éhezés enyhítésére jött létre és elősegíti az élelmezésbiztonságot.

A tanításnak vége, az éhség marad: van megoldás a gyermekéhezésre? Mi az oka annak, hogy a huszonegyedik század második évtizedében ennyire sokakat érint ez a kérdés? Mi lehet a megoldás, és milyen hosszú távú következményei vannak az éhezésnek, különösen a gyerekek számára?

Fegyver a rejtett éhezés elleni harcban: a BMC Új módszerrel próbálják megoldani a mikronutriensek hiányát amerikai kutatók, a speciális élelmiszer-adalék több millió alultápláltságban szenvedő gyermek életét mentheti meg a harmadik világbeli országokban.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.