Elon Musk kitáncolhat a Twitter megvásárlásából

2022 / 05 / 18 / Pőcze Balázs
Elon Musk kitáncolhat a Twitter megvásárlásából
A milliárdos azt mondta, hogy addig leállnak az akvizícióval kapcsolatos tárgyalások, amíg nem győzik meg arról a Twitter képviselői, hogy kevesebb, mint öt százalék a nem valódi felhasználók aránya a platformon. Mindezt annak ellenére állítja, hogy korábban már megállapodtak az adásvételről.

"20% kamu / spam fiók, ami a Twitter állításának a négyszerese, és még több is lehet. Az ajánlatom azon alapult, hogy a Twitter tőzsdefelügyeleti számai pontosak. Tegnap a Twitter vezérigazgatója nyilvánosan visszautasította, hogy bebizonyítsa az öt százaléknál kisebb arányt. Ez az üzlet megáll, amíg ezt nem teszi meg." - így fogalmazott a platformon a Tesla vezetője amerikai idő szerint kedd reggel. A The New York Times cikkében kiemeli: azt nem tudni, hogy a húsz százalékot pontosan honnan vette Musk.

A kocka mégsincs elvetve?

Amint arról április közepe óta többször beszámoltunk a Rakétán, Musk szeretné megszerezni a világ egyik legismertebb, ám a társainál sokkal kevésbé jövedelmező közösségi platformját. Néhány hét alatt meg is született a megállapodás: a világ leggazdagabb embere a vagyonának körülbelül az ötödét-hatodát, negyvennégy milliárd dollárt fog fizetni a cégért, amikor azt kivezeti a tőzsdéről. Ehhez a saját pénze mellett más finanszírozók segítségét is igénybe veszi. Mindezt már jelezte az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC), sőt, még azt is kikötötték, hogy a felek egy-egymilliárd dollárral tartoznak egymásnak, ha az üzlet mégsem jönne össze, ám a vállalat a szerződés szerint kényszerítheti arra Muskot, hogy megtörténjen az adásvétel, ha az ahhoz szükséges források a rendelkezésére állnak.

Késő bánat

Cikkünk írásakor a Twitter részvényei negyven dollár alatt vannak, míg a Musk által kialkudott vételár részvényenként ötvennégy dollár és húsz cent. Így természetesen többekben felmerül, hogy a milliárdos alkudozni próbál. Ezzel azonban úgy tűnik, elkésett, hiszen a szerződést aláírta, a jelek szerint szerint az ilyenkor szokásos, aprólékos vizsgálat (due diligence) nélkül. A Times szerint az üzlet meghiúsulásához nem lenne elég az sem, ha kiderülne, hogy a korábban becsültnél sokkal több a bot, vagyis a nem emberi felhasználó az oldalon. A lényeges értékcsökkenés (material adverse change) megállapításához ugyanis az amerikai bírósági gyakorlat szerint ennél komolyabb negatív változásokra volna szükség. Mindeközben Parag Agrawal, a Twitter nemrég kinevezett vezetője hosszasan taglalta, hogy a becsléseik helytállóak kell, hogy legyenek. Musk minderre egy kaki emojival reagált.

(Borítókép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Donald Trump visszatérése és a rejtélyes X: nagy tervei vannak a Twitterrel Elon Musknak Az elmúlt napokban több érdekes részlet is kiderült arról, hogy mi lehet a Twitter sorsa Elon Musk irányítása alatt, aki hat év alatt csaknem megnégyszerezné a közösségi oldal felhasználóinak a számát.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.