Emberformájú robotot fejleszt a Tesla

2021 / 08 / 20 / Rácz Tamás
Emberformájú robotot fejleszt a Tesla
Ha már úgyis annyi pénzt és energiát tesznek a mesterséges intelligencia fejlesztésébe az önvezető autók kapcsán, miért ne kerülhetne be ez az intelligencia egy androidba is?

AI Day néven (MI, vagyis Mesterséges Intelligencia Nap) nagyszabású online közönségtájékoztatót szervezett a Tesla a gépi tanulás, gépi gondolkodás izgalmas témája köré. A bemutatót a mi időzónánk szerint az elmúlt éjjeli órákban tartották, de a videoanyag újranzhető a Youtube-on:

Az előadássorozat íve az önvezető autózás mai helyzetétől az autonóm járművek működéséhez szükséges számítástechnikai és infokommunikációs fejlesztéseken, a saját kézben tartott chipgyártáson, a folyamatos tanuláshoz, a mindenkori aktuális helyzetben való helyes döntéshozatalhoz szükséges gépi intelligenciák megalkotásán át odáig fut, hogy ha már van egy fejlett mesterséges intelligenciánk illetve egy nagy teljesítményű saját hardvereszközünk, ezeket akár egy mesterséges emberi test működtetéséhez is használhatnánk.

A Tesla bizonyára komoly piaci potenciált lát az androidokban, mert miután egy robotnak öltözött, egyelőre még nagyon is emberi táncos előadott egy kissé zavarbaejtő produkciót, maga Elon Musk állt ki a pódiumra és személyesen jelentette be, hogy nem viccelnek, tényleg humanoid robotot akarnak csinálni. Mint a cégvezető elmondta, az önvezető autó nem más, mint egy négykerekű robot - ha tehát már ilyenünk van, semmi akadálya nincs annak, hogy kétlábű robotunk is lehessen.

A Tesla-robot állítólag már a jövő évben elkészülhet. Ismerve a cég rendszerint túlontúl bizakodó, nagyon korai bejelentéseit az új termékekkel kapcsolatban, azért erre még nem vennénk mérget, de azzal kapcsolatban, hogy a Tesla valóban komolyan veszi az embert kisebb-nagyobb munkákban helyettesíteni képes android fejlesztési projektjét, nincs kétségünk. Az elektromos háztartási gépember ötlete passzol a cég általános tevékenységéhez, láthatóan a dizájnban is sok munkájuk fekszik már és más robotfejlesztéseket látva nagyon úgy tűnik, hogy valóban reális közelségbe került az egyik legősibb sci-fi-toposz, az emberformájú robot megalkotása.

További cikkek a témában:

Egy indonéz faluban rizsfőzőből és használt tévéből építettek robotot a karanténban élő lakosok kiszolgálására Delta, az indonéz humanoid kicsit máshogy fest, mint a SoftBank sokmilliós gépei vagy a Panasonic automata kiszállító robotjai, de a környék lakosai számára nagy segítséget nyújt a jelenlegi, lezárásokkal terhelt időkben.

Robotnővért készített a Sophia robotlány fejlesztője Grace nővér három nyelven is képes elbeszélgetni a magányos idősekkel vagy megnyugtatgatni a kórházi betegeket.

Robotok őrjáratoznak a szingapúri parkokban A Spot robotkutya végre a gyakorlatban is bizonyíthatja a hasznosságát.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.