Emberformájú robotot fejleszt a Tesla

2021 / 08 / 20 / Rácz Tamás
Emberformájú robotot fejleszt a Tesla
Ha már úgyis annyi pénzt és energiát tesznek a mesterséges intelligencia fejlesztésébe az önvezető autók kapcsán, miért ne kerülhetne be ez az intelligencia egy androidba is?

AI Day néven (MI, vagyis Mesterséges Intelligencia Nap) nagyszabású online közönségtájékoztatót szervezett a Tesla a gépi tanulás, gépi gondolkodás izgalmas témája köré. A bemutatót a mi időzónánk szerint az elmúlt éjjeli órákban tartották, de a videoanyag újranzhető a Youtube-on:

Az előadássorozat íve az önvezető autózás mai helyzetétől az autonóm járművek működéséhez szükséges számítástechnikai és infokommunikációs fejlesztéseken, a saját kézben tartott chipgyártáson, a folyamatos tanuláshoz, a mindenkori aktuális helyzetben való helyes döntéshozatalhoz szükséges gépi intelligenciák megalkotásán át odáig fut, hogy ha már van egy fejlett mesterséges intelligenciánk illetve egy nagy teljesítményű saját hardvereszközünk, ezeket akár egy mesterséges emberi test működtetéséhez is használhatnánk.

A Tesla bizonyára komoly piaci potenciált lát az androidokban, mert miután egy robotnak öltözött, egyelőre még nagyon is emberi táncos előadott egy kissé zavarbaejtő produkciót, maga Elon Musk állt ki a pódiumra és személyesen jelentette be, hogy nem viccelnek, tényleg humanoid robotot akarnak csinálni. Mint a cégvezető elmondta, az önvezető autó nem más, mint egy négykerekű robot - ha tehát már ilyenünk van, semmi akadálya nincs annak, hogy kétlábű robotunk is lehessen.

A Tesla-robot állítólag már a jövő évben elkészülhet. Ismerve a cég rendszerint túlontúl bizakodó, nagyon korai bejelentéseit az új termékekkel kapcsolatban, azért erre még nem vennénk mérget, de azzal kapcsolatban, hogy a Tesla valóban komolyan veszi az embert kisebb-nagyobb munkákban helyettesíteni képes android fejlesztési projektjét, nincs kétségünk. Az elektromos háztartási gépember ötlete passzol a cég általános tevékenységéhez, láthatóan a dizájnban is sok munkájuk fekszik már és más robotfejlesztéseket látva nagyon úgy tűnik, hogy valóban reális közelségbe került az egyik legősibb sci-fi-toposz, az emberformájú robot megalkotása.

További cikkek a témában:

Egy indonéz faluban rizsfőzőből és használt tévéből építettek robotot a karanténban élő lakosok kiszolgálására Delta, az indonéz humanoid kicsit máshogy fest, mint a SoftBank sokmilliós gépei vagy a Panasonic automata kiszállító robotjai, de a környék lakosai számára nagy segítséget nyújt a jelenlegi, lezárásokkal terhelt időkben.

Robotnővért készített a Sophia robotlány fejlesztője Grace nővér három nyelven is képes elbeszélgetni a magányos idősekkel vagy megnyugtatgatni a kórházi betegeket.

Robotok őrjáratoznak a szingapúri parkokban A Spot robotkutya végre a gyakorlatban is bizonyíthatja a hasznosságát.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.