Ez a tanítható készülék állítólag okosabb, mint egy telefon

2024 / 01 / 11 / Bobák Áron
Ez a tanítható készülék állítólag okosabb, mint egy telefon
A Rabbit R1 a készítői szerint nem csak tökéletesen megérti, amit mondunk neki, de arra is képes, hogy a szokásaink alapján megtanulja, hogyan kell működnie.

Az amerikai startup az év legnagyobb technológiai kiállításán, a Las Vegas-i CES-en leplezte le a nem mindennapi készüléket, amivel állításuk szerint az volt a céljuk, hogy a telefonoknál intuitívabban használható eszközt tegyenek le az asztalra - írja a Pocket-Lint. Az általuk egyszerűen csak "társnak" (companion) nevezett kütyü ennek megfelelően egy mindössze 2,88 colos kijelzővel rendelkezik, egyáltalán nem jelenít meg alkalmazásokat és teljes egészében hangutasításokkal kezelhető.

Az R1 lelke a RabbitOS névre keresztelt operációs rendszer, amely az OpenAI ChatGPT-jének a képességeit ötvözi a Rabbit által kifejlesztett, úgynevezett "nagy akció modellekkel", azaz LAM-okkal. Előbbinek köszönhetően a készülék pontosan megérti, hogy mit várunk tőle, míg utóbbi arról gondoskodik, hogy az eszköz képes legyen végre is hajtani a feladatokat helyettünk, vagyis ha például repülőjegyet szeretnénk foglalni, akkor egy valódi asszisztensként kitöltse az ehhez szükséges adatokat és elvégezze helyettünk a foglalást. A RabbitOS alkalmazások helyett egyszerűen a szolgáltatások szerint kategorizálja az R1 által elvégezhető tevékenységeket, mint például a zenehallgatás, az ételrendelés vagy az üzenetküldés. A fejlesztő szerint a készülék folyamatosan fejlődik, ráadásul a tanító móddal néhány másodperc alatt betaníthatjuk valamilyen új feladat elvégzésére, így elméletileg minél többet használjuk, annál nagyobb segítséget jelenthet nekünk.

Bár az R1 WI-FI-vel és SIM-kártyával teljesen önálló készülékként is használható, az azért a bemutató alapján is elég nyilvánvaló, hogy a kütyü nem fogja leváltani az okostelefonokat, hanem inkább egy új termékkategóriát igyekszik megteremteni a telefonok mellett. A készülék hardveréről annyit lehet tudni, hogy MediaTek processzort, 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet találunk benne, emellett ellátták egy 360 fokban forgatható kamerával is, amivel így egyaránt készíthetünk hagyományos fotókat és szelfiket is.

A Rabbit R1 az USA-ba március-április környékén érkezik 200 dolláros, azaz nagyjából 70 ezer forintos áron, a nemzetközi forgalmazás pedig még szintén az idén kezdetét veszi. Ha valaki kedvet érez hozzá, a Rabbit oldalán már most is megrendelheti a kütyüt, igaz, mivel Magyarország egyelőre nincs a célországok között, így a hazai megrendelők ezt egyelőre legfeljebb csak csomagtovábbító szolgáltatással tudják megoldani.

Bemutatták az elmúlt évek legjobban várt okoseszközét, amit teljes egészében a mesterséges intelligencia köré építettek Az Apple korábbi sikerkovácsai által tervezett AI Pin kijelző helyett a tenyerünkre vetíti ki az információkat, kommunikálni pedig a ChatGPT segítségével tudunk vele.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.