Ezt a Samsung hangfalat garantáltan nem veszi észre senki a nappalinkban

2024 / 01 / 15 / Pőcze Balázs
Ezt a Samsung hangfalat garantáltan nem veszi észre senki a nappalinkban
A Samsung nagy sikerű Frame televíziója rávilágított, hogy sokan azt szeretnék, hogy a nappaliban lévő elektronikai eszközök ne legyenek feltűnőek, inkább olvadjanak bele a környezetükbe. A Las Vegas-i CES-en bejelentett Music Frame is ennek a jegyében készült.

Azzal, hogy az elmúlt években a LED televíziók gyártása egyre olcsóbb lett, a méretük még tovább nőtt: a súlyozott átlag Amerikában már ötvenkét hüvelyk, azaz több mint százharminc centiméter. Vagyis azoknál, akiknél nincs egész nap bekapcsolva a tévé, egy hatalmas, fekete téglalap uralja a szobát. Erre válaszul a Samsung hat éve kihozta az első Frame ("keret") készülékeit, beszédes módon Svájcban és Norvégiában, majd Ausztriában, Belgiumban, Németországban és Franciaországban, az Egyesült Államok és Korea mellett - vagyis ott, ahol várhatóan nagyobb az aránya azoknak a nappaliknak, amelyekben jobban mutat egy impresszionista festmény, mint egy óriási LCD-panel. A milliószámra fogyó Frame tévéken ugyanis amellett, hogy személyre szabhatjuk a keretüket, akár fa anyagokkal, beállíthatjuk, hogy milyen műalkotásokat szeretnénk nézegetni, amikor épp nem a Híradó megy.

A Music Frame ennek a zenei megfelelője. A CES-en bemutatott, harmincháromszor harminchárom centis kütyü ránézésre egy fotó vagy festmény, de valójában egy két mély-, két közép- és két magassugárzót rejtő, Bluetooth-szal és wifivel működő hangfal - számolt be a The Verge. Amint arra a cikk is emlékeztet, az IKEA és a Sonos Symfonisk sorozata hasonló ugyan, de a Samsung nem csak esztétikus, a nappaliba beleolvadó, hanem egyúttal személyre szabható megoldást ígér a Frame Music-kal. További érdekesség, hogy a hangsugárzó vezeték nélküli térhangzásra is képes lesz, ha a koreaiak új, 2024-es tévéivel és soundbarjaival párosítjuk. Vagyis nem nehéz elképzelni, hogy egy-két év múlva a szomszédban lakó műgyűjtőnél napközben egy Matisse-válogatás lesz a falon, este viszont ugyanott fut majd az Oppenheimer, egyetlen soundbarral és két, szinte észrevehetetlen hangsugárzóval megtámogatva, hihető robbanásokat produkálva. Egészen addig, amíg nem gyűjtik össze a pénzt a C Seed hetvenmilliós, összehajtható luxustévéjére, vagy térnek át a vetített képre az LG stílusosan anakronisztikus miniprojektorával.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.