Ezzel az applikációval lehet bejelenteni Magyarországon az illegális hulladékot

2020 / 11 / 18 / Felkai Ádám
Ezzel az applikációval lehet bejelenteni Magyarországon az illegális hulladékot
A kormány által elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részeként felszámolnák Magyarországon az illegális szemétlerakóhelyeket, ebben segít ez az applikáció.

A Berek számolt be arról, hogy nyáron sajtótájékoztató keretében mutatta be a HulladékRadar applikációt Boros Anita államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az alkalmazás ingyen letölthető, és segítségével bejelenthetjük az illegális szeméttárolót. Az Android-változat itt, az iOS pedig ezen a linken érhető el.

A bejelentést fénykép készítésével és a hulladék lerakat bizonyos paramétereinek megadásával tehetjük meg – áll az applikáció ismertetőjében. Feltétel még, hogy az applikáció hozzáférjen a készülékünk helyadataihoz és a kamerájához. Az alkalmazás segítségével gyorsabban kerülhet sor az illegálisan elhelyezett szemét eltakarítására.

A regisztrációhoz mindössze egy becenévre és egy e-mail címre lesz szükségünk. Miután pedig bepötyögtük az e-mailben kapott ellenőrzőkódot, már jelenthetjük is az illegális hulladékot. Erre külön fül szolgál a legfelső sorban. Ezután több képet is feltölthetünk, kiválaszthatjuk a hulladék kategóriáját (elektromos, építési-bontási, roncsautó stb.), a hulladék elhelyezésének a módját (zsák, hordó stb.), valamint a mennyiségét is. Ha pedig lenne még hozzáfűznivalónk, akkor rövid szöveget is csatolhatunk. Az applikációt az ígéretek szerint folyamatosan továbbfejleszti az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

További cikkek a Rakétán:

Ezek lehetnek az új amerikai elnök első intézkedései a környezet védelme érdekében

Milyen legyen a Nagykörút? Most mi is megmondhatjuk a véleményünk

Egy egész drónhadsereg tűnt fel az antarktiszi jégtáblák felett


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
A kísérleti projekt célja, hogy segítsen a sarkvidéki közösségnek a zöld energiára való áttérésben a dízel generátorok használata helyett.
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
A szén-dioxid levegőből való kivonása után azonnal újra lehet hasznosítani azt növények, algák és más élelmiszeralapanyagok termesztéséhez, vagy akár vakcinák készítéséhez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.