Ezzel az applikációval lehet bejelenteni Magyarországon az illegális hulladékot

2020 / 11 / 18 / Felkai Ádám
Ezzel az applikációval lehet bejelenteni Magyarországon az illegális hulladékot
A kormány által elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részeként felszámolnák Magyarországon az illegális szemétlerakóhelyeket, ebben segít ez az applikáció.

A Berek számolt be arról, hogy nyáron sajtótájékoztató keretében mutatta be a HulladékRadar applikációt Boros Anita államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az alkalmazás ingyen letölthető, és segítségével bejelenthetjük az illegális szeméttárolót. Az Android-változat itt, az iOS pedig ezen a linken érhető el.

A bejelentést fénykép készítésével és a hulladék lerakat bizonyos paramétereinek megadásával tehetjük meg – áll az applikáció ismertetőjében. Feltétel még, hogy az applikáció hozzáférjen a készülékünk helyadataihoz és a kamerájához. Az alkalmazás segítségével gyorsabban kerülhet sor az illegálisan elhelyezett szemét eltakarítására.

A regisztrációhoz mindössze egy becenévre és egy e-mail címre lesz szükségünk. Miután pedig bepötyögtük az e-mailben kapott ellenőrzőkódot, már jelenthetjük is az illegális hulladékot. Erre külön fül szolgál a legfelső sorban. Ezután több képet is feltölthetünk, kiválaszthatjuk a hulladék kategóriáját (elektromos, építési-bontási, roncsautó stb.), a hulladék elhelyezésének a módját (zsák, hordó stb.), valamint a mennyiségét is. Ha pedig lenne még hozzáfűznivalónk, akkor rövid szöveget is csatolhatunk. Az applikációt az ígéretek szerint folyamatosan továbbfejleszti az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

További cikkek a Rakétán:

Ezek lehetnek az új amerikai elnök első intézkedései a környezet védelme érdekében

Milyen legyen a Nagykörút? Most mi is megmondhatjuk a véleményünk

Egy egész drónhadsereg tűnt fel az antarktiszi jégtáblák felett


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Afrikában három olyan tó is található, ami időzített bombához hasonló fenyegetést jelent: a bennük felgyülemlő szén-dioxid rossz esetben kirobbanhat és az elterjedő fojtogató felhő a közelben lévőket rendkívül gyorsan megölheti. A legtöbb áldozatot szedő esemény 1986-ban történt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.