Február óta nem zuhant ekkorát egy nap alatt a Bitcoin

2021 / 04 / 20 / Pőcze Balázs
Február óta nem zuhant ekkorát egy nap alatt a Bitcoin
A Bitcoin február óta nem veszített annyit az értékéből egy nap alatt, mint vasárnap délelőtt. A legismertebb kripto valutáért az esés előtt több mint hatvankétezer dollárt kértek, a vasárnapi ebéd után viszont már csak ötvenháromezer dollárba került egy BTC.

A 14%-os esés a Gizmodo híre szerint nem egyedi eset volt: az Ethereum értéke a mélyponton 17%-kal ért kevesebbet, mint korábban. Később mindkét érték visszább kúszott, és végül 9, illetve 8%-os mínusszal zárták a hétvégét. A cikk szerint ez alatt a villámzuhanás alatt tízmilliárd dollárnyi kripto valutát likvidáltak a tulajdonosaik.

Egy erős hét erős lezárása

Ahogyan arról a Rakétán is beszámoltunk, múlt héten lépett tőzsdére a Coinbase nevű kripto tőzsde. A céget a legutóbbi befektetési körben nyolcmilliárd dollárra értékelték - első kereskedési napjukon volt, hogy ennek a tízszerese volt a piaci kapitalizációjuk, vagyis az összes részvényük együttes értéke. Magyar idő szerint hétfő este a NASDAQ körülbelül egyszázalékos mínuszban volt, a Coinbase részvényei is veszítettek értékükből, de a 330 dollár körüli ár még mindig lényegesen magasabb az eredetileg becsült 250-nél. A BTC is csúcsot állított fel múlt héten: 14-én elérte a hatvanötezer dolláros szintet. Ettől most, ötvenötezer dollár magasságában, elég messze jár. A Coinbase okozta lelkesedést a Gizmodo szerint ellensúlyozhatta a kripto vásárlások tilalmának bejelentése Törökországban, illetve a kínai Hszincsiang régióban védelmi okokból elrendelt áramszünet is, hiszen a terület meghatározó szereplő a Bitcoin-bányászatban.

Az nevet, aki mindig nevet: a mémgyárosok

A cikk arra is kitér, hogy nyertese is volt a hétvégének: a Dogecoin nevű "vicc token". A hét és fél éve létező, de idén a Redditnek és Elon Musknak köszönhetően újra felkapott valuta a múlt héten 400%-kal növelte az értékét. Akkora volt a kereslet iránta, hogy a Robinhood nevű kereskedési platform többször leállt miatta. A Coindesk szerint a Dogecoin ugyan szintén elszenvedett egy hullámvölgyet, de hétfő este már újra a pénteki csúcs közelében járt.

(Borítókép: Maxim Hopman/Unsplash)

További cikkek a témában:

Tőzsdére ment a legismertebb kripto piactér és máris megsokszorozta az értékét Bemutatkozott a NASDAQ-on a Coinbase, a kriptovaluták adás-vételére kifejlesztett online piactér. Csütörtök reggel az eredetileg becsült, 250 dolláros ár helyett már 360 dollárt érnek a cég részvényei.

A Bitcoin rejtélyes kitalálója immár az egyik leggazdagabb ember a világon Már ha a „Satoshi Nakamoto” álnév egyetlen embert, és nem egy csapatot jelöl, mert biztosan semmit sem tudunk kijelenteni vele kapcsolatban azon kívül, hogy ha él, és hozzáfér a vagyonához, akkor immár piszkosul gazdag.

Egy tech-milliárdos szerint a Bitcoin olyan fegyver lehet, amit Kína Amerika ellen vet be A szóban forgó milliárdos nem is akárki: Peter Thiel a Facebook első külsős alapítója, aki még a magyar médiaviszonyokra is hatással volt – most pedig keményen beszólt a Google-nek és az Apple-nek is, és kifejtette félelmét a kriptovalutákkal kapcsolatban is.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.