Február óta nem zuhant ekkorát egy nap alatt a Bitcoin

2021 / 04 / 20 / Pőcze Balázs
Február óta nem zuhant ekkorát egy nap alatt a Bitcoin
A Bitcoin február óta nem veszített annyit az értékéből egy nap alatt, mint vasárnap délelőtt. A legismertebb kripto valutáért az esés előtt több mint hatvankétezer dollárt kértek, a vasárnapi ebéd után viszont már csak ötvenháromezer dollárba került egy BTC.

A 14%-os esés a Gizmodo híre szerint nem egyedi eset volt: az Ethereum értéke a mélyponton 17%-kal ért kevesebbet, mint korábban. Később mindkét érték visszább kúszott, és végül 9, illetve 8%-os mínusszal zárták a hétvégét. A cikk szerint ez alatt a villámzuhanás alatt tízmilliárd dollárnyi kripto valutát likvidáltak a tulajdonosaik.

Egy erős hét erős lezárása

Ahogyan arról a Rakétán is beszámoltunk, múlt héten lépett tőzsdére a Coinbase nevű kripto tőzsde. A céget a legutóbbi befektetési körben nyolcmilliárd dollárra értékelték - első kereskedési napjukon volt, hogy ennek a tízszerese volt a piaci kapitalizációjuk, vagyis az összes részvényük együttes értéke. Magyar idő szerint hétfő este a NASDAQ körülbelül egyszázalékos mínuszban volt, a Coinbase részvényei is veszítettek értékükből, de a 330 dollár körüli ár még mindig lényegesen magasabb az eredetileg becsült 250-nél. A BTC is csúcsot állított fel múlt héten: 14-én elérte a hatvanötezer dolláros szintet. Ettől most, ötvenötezer dollár magasságában, elég messze jár. A Coinbase okozta lelkesedést a Gizmodo szerint ellensúlyozhatta a kripto vásárlások tilalmának bejelentése Törökországban, illetve a kínai Hszincsiang régióban védelmi okokból elrendelt áramszünet is, hiszen a terület meghatározó szereplő a Bitcoin-bányászatban.

Az nevet, aki mindig nevet: a mémgyárosok

A cikk arra is kitér, hogy nyertese is volt a hétvégének: a Dogecoin nevű "vicc token". A hét és fél éve létező, de idén a Redditnek és Elon Musknak köszönhetően újra felkapott valuta a múlt héten 400%-kal növelte az értékét. Akkora volt a kereslet iránta, hogy a Robinhood nevű kereskedési platform többször leállt miatta. A Coindesk szerint a Dogecoin ugyan szintén elszenvedett egy hullámvölgyet, de hétfő este már újra a pénteki csúcs közelében járt.

(Borítókép: Maxim Hopman/Unsplash)

További cikkek a témában:

Tőzsdére ment a legismertebb kripto piactér és máris megsokszorozta az értékét Bemutatkozott a NASDAQ-on a Coinbase, a kriptovaluták adás-vételére kifejlesztett online piactér. Csütörtök reggel az eredetileg becsült, 250 dolláros ár helyett már 360 dollárt érnek a cég részvényei.

A Bitcoin rejtélyes kitalálója immár az egyik leggazdagabb ember a világon Már ha a „Satoshi Nakamoto” álnév egyetlen embert, és nem egy csapatot jelöl, mert biztosan semmit sem tudunk kijelenteni vele kapcsolatban azon kívül, hogy ha él, és hozzáfér a vagyonához, akkor immár piszkosul gazdag.

Egy tech-milliárdos szerint a Bitcoin olyan fegyver lehet, amit Kína Amerika ellen vet be A szóban forgó milliárdos nem is akárki: Peter Thiel a Facebook első külsős alapítója, aki még a magyar médiaviszonyokra is hatással volt – most pedig keményen beszólt a Google-nek és az Apple-nek is, és kifejtette félelmét a kriptovalutákkal kapcsolatban is.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.