Futurisztikus, vasalóra emlékeztető kézi 3D lézerszkenner

2020 / 12 / 07 / Perei Dóra
Futurisztikus, vasalóra emlékeztető kézi 3D lézerszkenner
A mesterséges intelligenciával bővített eszköz akár ötmillió sokszöget is képes rekonstruálni egyetlen képkockán, így minden korábbinál jobb minőségű 3D-adatokat nyújthat a felhasználóknak.

Az Exact Metrology cég neve hazánkban talán kevésbé elterjedt, a 3D-s meteorológiai, valamint hardverkereskedelmi vállalat HD-móddal továbbfejlesztette futurisztikus, vasalószerű kézi 3D lézerszkennereit, az Artec Leot és az Artec Evát. Az Industrial Machinery Digest értesülése szerint az eszközök mostantól mesterséges intelligenciát is használnak az extrém éles, részletgazdag képalkotás érdekében.

Már épül Németország első, 3D betonnyomtatású lakóépülete A zsalu- és állványrendszereket forgalmazó Peri nevű cég a világ egyik legnagyobb és leggyorsabb 3D-s betonnyomtatójával a technológia úttörőjévé válhat. A technológia rendkívüli szabadságot ad az építészeknek, rekordsebességgel dolgozik, üzemeltetése pedig összesen két emberes feladat.

A mesterséges intelligenciával felturbózott szkennerek 0,2 milliméteres pontossággal dolgoznak, annak a több százezer gondosan kiválasztott mintadarabnak köszönhetően, melyek megtanulásával képessé váltak érzékelni és újraalkotni az adott tárgyhoz hasonló mintázatokat, felületi sajátosságokat és formákat. A készülékek így akár három-ötmillió sokszöget rekonstruálhatnak, méghozzá egyetlen képkockán, így minden korábbinál jobb minőségű 3D-adatokat nyújthatnak a felhasználóknak.

A HD-technológia ugyanakkor más lehetőségeket is rejt, például kisebb és vékonyabb elemek szkennelését, megfelelő zajcsökkentéssel. Emellett rendkívül jó minőségben rögzíti a finom vonalakat, hű marad a tárgyak eredeti formájához, ráadásul könnyen szkennelhetővé teszik a nehezen elérhető, alig látszó területeket is, mivel a gépek – a gazdag adatbázisnak köszönhetően – minden részletet rekonstruálnak - írja a Gear Technology.

Ugyancsak nagy felbontásban adja vissza a sötét, fényes felületeket, illetve a tárgyak teljes geometriáját, ezzel nagyon sok idő és pénz megspórolható a 3D-modellezés során. Ami pedig a teljesítményüket illeti, a cég ígérete szerint arra sem lehet panasz: a kisebb tárgyakat, például vékony csöveket vagy szelepeket ugyanolyan nagyfokú részletességgel dolgozzák fel, mint az autómotorokat vagy akár csontvázakat. Ezen tulajdonságaik, valamint tiszta, átfogó leképezés segítségével ideális eszközök lehetnek a fordított tervezés és a minőségellenőrzés folyamatainál.

Ez is érdekelhet:

Megérkeztek az egy nap alatt kinyomtatható házak

A 3D nyomtatás mentheti meg a szíriai polgárháború áldozatait a végtagamputációtól

Forradalom jöhet a 3D-fémnyomtatásban

(Fotó: Industrial Machinery Digest)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Az Nvidia a piaci kapitalizáció tekintetében a héten előbb az Amazont majd az Alphabetet is megelőzte, így már a negyedik legértékesebb cégnek számít a világon.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.