Futurisztikus, vasalóra emlékeztető kézi 3D lézerszkenner

2020 / 12 / 07 / Perei Dóra
Futurisztikus, vasalóra emlékeztető kézi 3D lézerszkenner
A mesterséges intelligenciával bővített eszköz akár ötmillió sokszöget is képes rekonstruálni egyetlen képkockán, így minden korábbinál jobb minőségű 3D-adatokat nyújthat a felhasználóknak.

Az Exact Metrology cég neve hazánkban talán kevésbé elterjedt, a 3D-s meteorológiai, valamint hardverkereskedelmi vállalat HD-móddal továbbfejlesztette futurisztikus, vasalószerű kézi 3D lézerszkennereit, az Artec Leot és az Artec Evát. Az Industrial Machinery Digest értesülése szerint az eszközök mostantól mesterséges intelligenciát is használnak az extrém éles, részletgazdag képalkotás érdekében.

Már épül Németország első, 3D betonnyomtatású lakóépülete A zsalu- és állványrendszereket forgalmazó Peri nevű cég a világ egyik legnagyobb és leggyorsabb 3D-s betonnyomtatójával a technológia úttörőjévé válhat. A technológia rendkívüli szabadságot ad az építészeknek, rekordsebességgel dolgozik, üzemeltetése pedig összesen két emberes feladat.

A mesterséges intelligenciával felturbózott szkennerek 0,2 milliméteres pontossággal dolgoznak, annak a több százezer gondosan kiválasztott mintadarabnak köszönhetően, melyek megtanulásával képessé váltak érzékelni és újraalkotni az adott tárgyhoz hasonló mintázatokat, felületi sajátosságokat és formákat. A készülékek így akár három-ötmillió sokszöget rekonstruálhatnak, méghozzá egyetlen képkockán, így minden korábbinál jobb minőségű 3D-adatokat nyújthatnak a felhasználóknak.

A HD-technológia ugyanakkor más lehetőségeket is rejt, például kisebb és vékonyabb elemek szkennelését, megfelelő zajcsökkentéssel. Emellett rendkívül jó minőségben rögzíti a finom vonalakat, hű marad a tárgyak eredeti formájához, ráadásul könnyen szkennelhetővé teszik a nehezen elérhető, alig látszó területeket is, mivel a gépek – a gazdag adatbázisnak köszönhetően – minden részletet rekonstruálnak - írja a Gear Technology.

Ugyancsak nagy felbontásban adja vissza a sötét, fényes felületeket, illetve a tárgyak teljes geometriáját, ezzel nagyon sok idő és pénz megspórolható a 3D-modellezés során. Ami pedig a teljesítményüket illeti, a cég ígérete szerint arra sem lehet panasz: a kisebb tárgyakat, például vékony csöveket vagy szelepeket ugyanolyan nagyfokú részletességgel dolgozzák fel, mint az autómotorokat vagy akár csontvázakat. Ezen tulajdonságaik, valamint tiszta, átfogó leképezés segítségével ideális eszközök lehetnek a fordított tervezés és a minőségellenőrzés folyamatainál.

Ez is érdekelhet:

Megérkeztek az egy nap alatt kinyomtatható házak

A 3D nyomtatás mentheti meg a szíriai polgárháború áldozatait a végtagamputációtól

Forradalom jöhet a 3D-fémnyomtatásban

(Fotó: Industrial Machinery Digest)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.