Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal

2020 / 11 / 17 / Bobák Áron
Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal
A Mastercard kedden jelentette be, hogy itthon is elérhetővé teszi a Google Pay szolgáltatást, amivel a telefonunkat használhatjuk bankkártya helyett érintésmentes fizetésekhez.

A szolgáltatas egyelőre a Curve, a Monese valamint a Revolut ügyfelei számára érhető el, utóbbinál pedig nem csak a Mastercard, de a Visa kártyánkat is hozzáadhatjuk a Google Payhez. Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy a kártyakibocsátó alkalmazásában a kártyánk kiválasztása után aktiváljuk a "hozzáadás a Google Payhez" opciót, bár a Revolut például ezt rögtön a bejelentkezéskor felajánlja.

Fontos megjegyezni, hogy maga a Google Pay alkalmazás Magyarországon egyelőre nem tölthető le a Google Playből, így azt csak akkor tudjuk használni, ha magát az apk fájlt telepítjük valahonnan, például az APK Pure alkalmazásboltból. A Google Pay aktiválása után a telefonunkat ugyanúgy használhatjuk érintésmentes fizetéshez, mint egy bankkártyát, amihez internetelérésre sincs szükség, csupán a telefonunkat kell feloldanunk a fizetés előtt.

"A kényelem mellett a Mastercard tokenizációs technológiájának köszönhetően a Mastercard kártya és a Google Pay összekapcsolása további biztonságot is jelent" - írja a Mastercard sajtóközleménye. "A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban."

(Fotó: Jonas Leupe/Mika Baumeister/Unsplash)

További cikkek a Rakétán:

Az Amazon boltjaiban már a tenyerükkel fizethetnek a vásárlók

Franciaországban megnyílt az első bolt, ahol csak elveszed az árut, aztán kisétálsz

Kasszák nélküli szupermarketet nyitott az Amazon


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
A Meta a Quest 3 megjelenésével egyre inkább elmossa a határokat a valódi és virtuális világ között, de a mesterséges intelligencia rendszereket több módon is felhasználja.
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Jony Ive és az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a hírek szerint olyan projekten dolgoznak, ami nyugdíjba küldhetné az okostelefonokat, a tervükre pedig már egymilliárd dolláros támogatást is sikerült szerezniük a japán SoftBanktől.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.