Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal

2020 / 11 / 17 / Bobák Áron
Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal
A Mastercard kedden jelentette be, hogy itthon is elérhetővé teszi a Google Pay szolgáltatást, amivel a telefonunkat használhatjuk bankkártya helyett érintésmentes fizetésekhez.

A szolgáltatas egyelőre a Curve, a Monese valamint a Revolut ügyfelei számára érhető el, utóbbinál pedig nem csak a Mastercard, de a Visa kártyánkat is hozzáadhatjuk a Google Payhez. Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy a kártyakibocsátó alkalmazásában a kártyánk kiválasztása után aktiváljuk a "hozzáadás a Google Payhez" opciót, bár a Revolut például ezt rögtön a bejelentkezéskor felajánlja.

Fontos megjegyezni, hogy maga a Google Pay alkalmazás Magyarországon egyelőre nem tölthető le a Google Playből, így azt csak akkor tudjuk használni, ha magát az apk fájlt telepítjük valahonnan, például az APK Pure alkalmazásboltból. A Google Pay aktiválása után a telefonunkat ugyanúgy használhatjuk érintésmentes fizetéshez, mint egy bankkártyát, amihez internetelérésre sincs szükség, csupán a telefonunkat kell feloldanunk a fizetés előtt.

"A kényelem mellett a Mastercard tokenizációs technológiájának köszönhetően a Mastercard kártya és a Google Pay összekapcsolása további biztonságot is jelent" - írja a Mastercard sajtóközleménye. "A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban."

(Fotó: Jonas Leupe/Mika Baumeister/Unsplash)

További cikkek a Rakétán:

Az Amazon boltjaiban már a tenyerükkel fizethetnek a vásárlók

Franciaországban megnyílt az első bolt, ahol csak elveszed az árut, aztán kisétálsz

Kasszák nélküli szupermarketet nyitott az Amazon


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.