Ha van az önjavító feladatlapokhoz hasonló innovatív ötletünk, akkor pályázhatunk a Vodafone 2022-es Digitális Díjára

2021 / 12 / 09 / Bobák Zsófia
Ha van az önjavító feladatlapokhoz hasonló innovatív ötletünk, akkor pályázhatunk a Vodafone 2022-es Digitális Díjára
Idén negyedik alkalommal hirdetik meg a díjat, amelyek korábbi nyertesei között olyan cégek találhatóak, mint például a Redmenta, ami az önmagát javító feladatlapokkal rengeteg időt spórol a tanárok számára a digitális oktatás során.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén negyedik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Digitális Díjat, aminek keretében olyan projektekkel lehet jelentkezni a 15 millió forint összdíjazású pályázatra, amelyek valamilyen gyakorlati módon a társadalom fejlődését segítik elő. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója online sajtótájékoztató keretében elmondta: az idei év különleges abból a szempontból, hogy az eddig is nagy szerepet kapó fenntarthatóság még hangsúlyosabbá válik, de minden olyan pályázatot várnak, amelyek a digitális innovációkkal a társadalom legsürgetőbb problémáira, kihívásaira nyújtanak megoldást.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkára, a Vodafone Digitális Díj zsűrijének elnöke azt is kiemelte (és ez fontos lehet a jelentkezők szempontjából), hogy nem ötleteket díjaznak majd, hanem konkrét, kiforrott és életképes terveket. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a díj odaítélését megelőző értékelés során elsősorban a társadalmi hasznosságot fogják keresni a projektekben, ez fog a legnagyobb súllyal latba esni a kiválasztás alatt.

A pályázati feltételeket Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese mutatta be részletesen. A következő három kategóriában lehet pályázatokat benyújtani:

  • Digitális Esélyegyenlőség: ide a hátrányos helyzetű csoportok helyzetének javítását és az elmaradott térségek felzárkózását segítő megoldásokat várják, a pályázati kiírás szerint a lehetséges témakörök: a vidék felzárkóztatása, a női esélyegyenlőség (munkahelyen, oktatáshoz való hozzáférésben), LMBTQ közösség, az etnikai csoportok esélyegyenlősége, digitális analfabetizmus felszámolása, közösségteremtés, szociális védőháló teremtés
  • Digitális Társadalom: ebben a témakörben azok a pályázók indulhatnak, akik a projektjük révén megoldást tudnak nyújtani a legfontosabb társadalmi kihívásokra, úgymint a mentális és fizikai egészség megteremtése, a szegénység és hajléktalanság felszámolása, a minőségi oktatás, az élelmiszerpazarlás megszüntetése, a közösségteremtés vagy a megosztás alapú gazdaság megvalósítása
  • Környezetvédelem és Fenntarthatóság: ez az a kategória, amely rendszeresen szerepel évről évre a pályázatban, de aktualitása miatt mégis képes mindig megújulni, ide azokkal a zöld megoldásokkal lehet nevezni, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez, a környezettudatossághoz és a fenntarthatósághoz, többek között a következő témakörökben: a levegő-, és környezetszennyezés felszámolása, illegális szemétlerakás megszüntetése, megújuló energia, vízi élővilág

A pályázók lehetnek magánszemélyek és non-profit vagy forprofit szervezetek is, de fontos, hogy nem csak azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal lehet jelentkezni, amelyek még nem jelentek meg a piacon, hanem azokkal is, amelyek már bevezetésre kerültek és működnek, viszont tovább szeretnék fejleszteni őket a pályázók. Egy személy vagy szervezet több pályázatot is benyújthat, erre mától egészen 2022 március 10-éig van lehetőség a Vodafone Digitális Díj pályázati felületén. A további feltételeket a Vodafone honlapjáról letölthető dokumentumban olvashatjuk, a kiválasztásról pedig a hét tagú zsűri dönt: Orbán Anita, Charaf Hassan és Solymár Károly Balázs mellett L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, Bereczki Anna, a SMAPP LAB Kft. társalapítója, Pete Gábor, a Vodafone Magyarország IoT és Konvergens Megoldásaiért Felelős Szakértékesítési Igazgatója és Zsiborás Gergő, a Forbes Magyarország vezető szerkesztője.

A korábbi nyertesek között olyan, azóta már széles körben használt termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő cégek találhatóak, mint a pedagógusok legjobb barátját, az önjavító feladatlapokat készítő Redmenta, vagy a korábban már általunk is bemutatott SignAll, amely olyan automatikus jelnyelvi fordítórendszert készít, ami nem csak a siketek és nagyothallók társadalmi beilleszkedését, hanem a halló emberek jelnyelvtanulási lehetőségeit is elősegíti.

(Fotó: Getty Images/SOPA Images)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Elég gyakran ki is operálták.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.