Ha van az önjavító feladatlapokhoz hasonló innovatív ötletünk, akkor pályázhatunk a Vodafone 2022-es Digitális Díjára

2021 / 12 / 09 / Bobák Zsófia
Ha van az önjavító feladatlapokhoz hasonló innovatív ötletünk, akkor pályázhatunk a Vodafone 2022-es Digitális Díjára
Idén negyedik alkalommal hirdetik meg a díjat, amelyek korábbi nyertesei között olyan cégek találhatóak, mint például a Redmenta, ami az önmagát javító feladatlapokkal rengeteg időt spórol a tanárok számára a digitális oktatás során.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén negyedik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Digitális Díjat, aminek keretében olyan projektekkel lehet jelentkezni a 15 millió forint összdíjazású pályázatra, amelyek valamilyen gyakorlati módon a társadalom fejlődését segítik elő. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója online sajtótájékoztató keretében elmondta: az idei év különleges abból a szempontból, hogy az eddig is nagy szerepet kapó fenntarthatóság még hangsúlyosabbá válik, de minden olyan pályázatot várnak, amelyek a digitális innovációkkal a társadalom legsürgetőbb problémáira, kihívásaira nyújtanak megoldást.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkára, a Vodafone Digitális Díj zsűrijének elnöke azt is kiemelte (és ez fontos lehet a jelentkezők szempontjából), hogy nem ötleteket díjaznak majd, hanem konkrét, kiforrott és életképes terveket. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a díj odaítélését megelőző értékelés során elsősorban a társadalmi hasznosságot fogják keresni a projektekben, ez fog a legnagyobb súllyal latba esni a kiválasztás alatt.

A pályázati feltételeket Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese mutatta be részletesen. A következő három kategóriában lehet pályázatokat benyújtani:

  • Digitális Esélyegyenlőség: ide a hátrányos helyzetű csoportok helyzetének javítását és az elmaradott térségek felzárkózását segítő megoldásokat várják, a pályázati kiírás szerint a lehetséges témakörök: a vidék felzárkóztatása, a női esélyegyenlőség (munkahelyen, oktatáshoz való hozzáférésben), LMBTQ közösség, az etnikai csoportok esélyegyenlősége, digitális analfabetizmus felszámolása, közösségteremtés, szociális védőháló teremtés
  • Digitális Társadalom: ebben a témakörben azok a pályázók indulhatnak, akik a projektjük révén megoldást tudnak nyújtani a legfontosabb társadalmi kihívásokra, úgymint a mentális és fizikai egészség megteremtése, a szegénység és hajléktalanság felszámolása, a minőségi oktatás, az élelmiszerpazarlás megszüntetése, a közösségteremtés vagy a megosztás alapú gazdaság megvalósítása
  • Környezetvédelem és Fenntarthatóság: ez az a kategória, amely rendszeresen szerepel évről évre a pályázatban, de aktualitása miatt mégis képes mindig megújulni, ide azokkal a zöld megoldásokkal lehet nevezni, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez, a környezettudatossághoz és a fenntarthatósághoz, többek között a következő témakörökben: a levegő-, és környezetszennyezés felszámolása, illegális szemétlerakás megszüntetése, megújuló energia, vízi élővilág

A pályázók lehetnek magánszemélyek és non-profit vagy forprofit szervezetek is, de fontos, hogy nem csak azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal lehet jelentkezni, amelyek még nem jelentek meg a piacon, hanem azokkal is, amelyek már bevezetésre kerültek és működnek, viszont tovább szeretnék fejleszteni őket a pályázók. Egy személy vagy szervezet több pályázatot is benyújthat, erre mától egészen 2022 március 10-éig van lehetőség a Vodafone Digitális Díj pályázati felületén. A további feltételeket a Vodafone honlapjáról letölthető dokumentumban olvashatjuk, a kiválasztásról pedig a hét tagú zsűri dönt: Orbán Anita, Charaf Hassan és Solymár Károly Balázs mellett L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, Bereczki Anna, a SMAPP LAB Kft. társalapítója, Pete Gábor, a Vodafone Magyarország IoT és Konvergens Megoldásaiért Felelős Szakértékesítési Igazgatója és Zsiborás Gergő, a Forbes Magyarország vezető szerkesztője.

A korábbi nyertesek között olyan, azóta már széles körben használt termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő cégek találhatóak, mint a pedagógusok legjobb barátját, az önjavító feladatlapokat készítő Redmenta, vagy a korábban már általunk is bemutatott SignAll, amely olyan automatikus jelnyelvi fordítórendszert készít, ami nem csak a siketek és nagyothallók társadalmi beilleszkedését, hanem a halló emberek jelnyelvtanulási lehetőségeit is elősegíti.

(Fotó: Getty Images/SOPA Images)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Más-más szempontból előnyös, ha reggel, vagy ha délelőtt kezdünk neki az edzésnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.