Háromdimenzióssá varázsolja a fotóinkat a Google Fotók új funkciója

2020 / 12 / 16 / Bobák Áron
Háromdimenzióssá varázsolja a fotóinkat a Google Fotók új funkciója
A Google fotós appja hamarosan képes lesz rá, hogy automatikusan három dimenzióssá alakítsa a fotóinkat.

A Google egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy hamarosan új funkcióval bővül a Google Fotók alkalmazás, ami már 3D-ben is képes lesz megjeleníteni az eredetileg kétdimenziós fotóinkat. A Cinematic Photos névre keresztelt funkció gépi tanulás segítségével állapítja meg egy kép mélységadatait, majd olyan módon animálja az előteret és a hátteret, mintha egy háromdimenziós képet néznénk. A folyamat nem veszélyezteti az eredeti fotóinkat, azok természetesen továbbra is elérhetők maradnak az alkalmazásban.

A Cinematic Photos funkció azoknál a fotóknál fog megjelenni, amiket emlékként jelöltünk meg az Google Fotókban, és teljesen automatikusan működik. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogjuk tudni célzottan egyik vagy másik képünket átalakítani, hanem az alkalmazás véletlenszerűen választ majd ki képeket az emlékeink közül, amelyek 3D-s verzióját az alkalmazásban, a fotóink felett jeleníti meg. Arról, hogy hogyan tudjuk az egyes képeinket emlékként megjelölni, a Google Fotók Súgójában olvashatunk egy részletes leírást.

A Google tájékoztatása szerint az új funkció december végén, január elején válik elérhetővé a Google Fotók legfrissebb verziójában.

(Borítókép: Piaxabay)

További cikkek a témában:

A Google véget vet a soha véget nem érő hívásvárakoztatásnak Azt ugyan ők sem tudják elérni, hogy minden bankban és orvosi rendelőben egyből felvegyék nekünk a telefont, de a Google Telefon új funkciójával legalább nyugodtan foglalkozhatunk tovább a saját dolgunkkal, amíg valaki fel nem veszi a kagylót.

Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted? Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztet Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.

A Google most egy olyan eszközön dolgozik, amivel a vakok is segítség nélkül futhatnak Az elmúlt években számtalan példát láthattunk rá, hányféleképpen segítheti a mesterséges intelligencia az életünket, de a Project Guideline ezek közül is valószínűleg az egyik leghasznosabb.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Az EU új jogszabályához igazodva a Meta mostantól lehetővé teszi, hogy Facebook-fiók nélkül is használhassuk a chatalkalmazást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.