Hasznos tippek a Kindle-hez, amik új szintre emelhetik az olvasás élményét

2021 / 03 / 18 / Perei Dóra
Hasznos tippek a Kindle-hez, amik új szintre emelhetik az olvasás élményét
Aki valaha foglalkozott már e-könyvekkel, akár a tartalmak akár az eszközök szempontjából, egészen biztosan hallott már a Kindle-ről, az Amazon legnépszerűbb termékcsaládjáról. Azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy funkcióit tekintve az eszköz többet rejt annál, mintsem, hogy előre-hátra navigálhatunk az oldalak között. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban bemutatunk pár hasznos trükköt, ami még szerethetőbbé, de főként praktikussá teszi az e-book olvasót.

Így kérhetünk visszafizetést

Az Amazon boltjában csupán egy kattintással megvehetjük a kiszemelt könyveket, ám pontosan emiatt nagyon könnyen félre is nyomhatunk, és esetleg olyasmiért fizetünk, amiért valójában nem akartunk. Nos, ilyen esetben hét napunk van rá, hogy ezt jelezzük a szolgáltató felé viszonylag egyszerűen, három lépésben.

  1. Keressük fel a https://www.amazon.com/digitalorders oldalt, és jelentkezzünk be ugyanazon Amazon-fiókkal, mint amelyet a tartalom vásárlásához használtunk.
  2. A Digitális Megrendelések (Digital Orders) fülnél válasszuk ki a "Return for Refund" lehetőséget annál a könyvnél, amelyiknél élni szeretnék ezzel a lehetőséggel.
  3. Végül a felugró ablakban válasszuk ki az igénylés okát, és klikkeljünk a Return for Refund opcióra.

Érdekesség, hogy nemrég petíció indult ezen szolgáltatás felfüggesztéséért, egyesek ugyanis sportot űztek, illetve űznek a visszatérítési igénylésből, ami hátrányosan érinti a szerzőket.

Linkek mentése későbbre

Ha találunk egy érdekes cikket vagy dokumentumot, amit csak később tudunk elolvasni, viszont erre szívesebben használnák a Kindle-t, az Instapaper nevű oldalon az ingyenes regisztrációt követően elmenthetjük a linket, amit aztán bármikor megtekinthetünk az e-book olvasón is.

Ha megosztanánk másokkal is aktuális olvasmányunkat

Ebből a szempontból az Amazon kicsit könyvtárként is működik, tizennégy napra ugyanis digitálisan kölcsönadhatunk barátainknak, ismerőseinknek egy-egy művet a saját polcunkról, már amennyiben az adott könyvnél elérhető ez a funkció. Nincs más dolgunk, mint ezen a linken megnyitni saját könyvlistánkat, majd az "Actions" menüből a "Loan this title" feliratra kattintani. Ezután már csak a másik fél e-mail címét kell bepötyögni, akinek hét napja lesz a könyv elfogadására, és tizennégy annak elolvasására. A határidő leteltével a könyv automatikusan visszakerül a kölcsönzőhöz. Fontos, hogy

ez a funkció könyvenként csak egyszer használható, így érdemes meggondolni kinek, és mit adunk.

Más formátumú dokumentum küldése Kindle-re

Valamennyi Kindle eszköz és applikáció egyedi e-mail címmel rendelkezik, amelyen keresztül éppen úgy küldhetünk és fogadhatunk leveleket, csatolmányokat, mint a hagyományos fiókunk esetén. Az eszközhöz tartozó azonosítónkat itt, míg az applikációhoz tartozót itt lehet megnézni. Ezen az oldalon pedig azt is megtaláljuk, hogyan küldhetünk dokumentumokat az olvasóra a böngészőből, az asztali számítógépről, vagy éppen az Android készülékről.

Kiemelés és képernyőkép készítése

Szövegkiemeléshez tartsuk hosszan az ujjunkat a szöveg kezdetén és húzzuk le addig, amíg szeretnénk kiemelni a szövegrészt. Ezáltal egy sötétebb szürke színű szövegkiemelést kapunk, ami a fontosabb szövegrészek jelölését szolgálja. Ha pedig szeretnénk képernyőképet készíteni a Kindle készüléken, érintsük meg egyszerre a képernyő sarkait átlósan, vagyis a jobb felső és bal alsó sarkát, vagy a bal felső és jobb alsó sarkát. Ezután egy villanást látunk a képernyőn, ami a kép - PNG formátumú - mentését jelzi. Végezetül, a kép megtekintéséhez csatlakoztassuk az eszközt a számítógéphez.

(Cikkünk alapötletét a Fast Company cikke cikke adta, Fotó: Getty Images Hungary, Unsplash/Christian_Wiediger, Mauro_Lima)

További cikkek a témában:

Honnan lehet e-könyveket ingyen, legálisan letölteni? Cikkünkben kifejtjük, hogyan szerezhetünk meg bizonyos - magyar és angol nyelvű - digitális könyveket ingyen, és természetesen legálisan.

Csütörtökön megnyílt az első Amazon Go bolt Londonban Az Amazon Fresh névre keresztelt üzlet a londoni Ealingben nyílt meg, és a vásárlók szimplán bemehetnek, elvehetik amire szükségük van, és kisétálhatnak anélkül, hogy a pénztárnál fizetniük kellene.

Az ősi könyvtárak elhagyott városában Chinguetti ősi afrikai városa egykor a Szahara karavánjainak és zarándokainak kedvelt megállója volt. Mivel az itt áthaladó emberek közül sokan gazdagok és jól képzettek voltak, könyvtárak nyíltak az útvonal mentén, hogy a látogatók olvashassanak és írhassanak.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.