Hazai fejlesztés segít elkerülni a tumultust a bevásárlóközpontokban

2020 / 12 / 11 / Felkai Ádám
Hazai fejlesztés segít elkerülni a tumultust a bevásárlóközpontokban
Kevesen rajonganak a tömegben nyomorgásért, ami így a karácsonyi bevásárlás környékén elő szokott fordulni. Járványhelyzetben pedig kifejezetten veszélyes tud lenni a tumultus. Ezen segít egy ingyenes, hazai fejlesztés.

Az online elérhető oldalt két hazai cég fejlesztette: a Helix Consulting és a CBRE Magyarország, és egyetlen hátránya, hogy csak a budapesti és a Pest megyei plázák, hipermarketek és bevásárlóparkok forgalmát ellenőrizhetjük a segítségükkel. Igaz ugyanakkor, hogy a nagyobb fővárosi központok mindegyike fellelhető a Mammuttól kezdve a MOM Parkon át a Pesti úti Tescóig. Az alkalmazás elvileg naponta frissül.

Az ezen a linken elérhető oldal használata egyszerűbb nem is lehetne: egy legördülő menüből kiválasztjuk a minket érdeklő bevásárlóközpontot, és erre kapunk egy táblázatot amelyen napokra és órákra bontva figyelhetjük a látogatottságot. Számokat nem látunk, ehelyett az oldal színekkel jelöli a forgalom sűrűsödését: a gyérebben látogatott órák világosabb sárgák, és minél nagyobb a tömeg az adott időszakban, annál sötétebb narancsszín látható az adott rubrikában. A sajtóközlemény szerint a LocSight néven futó kereskedelmi-térinformatikai szolgáltatás jelenleg Európában is egyedülálló.

Az én közelemben a Mammut található, és a táblázatban látható adatok nagyjából megfelelnek a tapasztalataimnak a helyről: én sem a narancssávokban járok oda. A felület tehát nagyon hasznos, hiszen nem csak a tömegben nyomorgást kerülhetjük el, de a fertőzés kockázatát is csökkenthetjük.

(Címlapkép/nyitókép: Pixnio)

További cikkek a Rakétán:

A vásárlók többsége bevállalná adatai elvesztését némi karácsonyi engedmény reményében Egy új kutatás szerint nagyon kevesen vannak tudatában annak, milyen problémákkal járhat, ha nem elég óvatosak online bevásárláskor. Pedig az ünnepek közeledtével érdemes fokozottan odafigyelnünk, mert a csalók a szokásosnál is hatékonyabban készülnek az átverésre.

Karácsonyi díszkivilágítás: cuki szokás vagy káros fényszennyezés? A karácsony a szeretet, az öröm, a család, az együttlét és a fényszennyezés ragyogó ünnepe.

Ez a mézeskalácsház tízszer kisebb egy hajszálnál Ráadásul egy olyan miniatűr hóember fején csücsül, amelyik éppen kacsint.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.