Heteken belül már kriptopénzt is bányászhatunk a Norton vírusirtónkkal

2021 / 06 / 04 / Pőcze Balázs
Heteken belül már kriptopénzt is bányászhatunk a Norton vírusirtónkkal
Egyre többet hallani arról, hogy milyen sok energiát fogyaszt a kriptovaluták bányászata, így meglepő, hogy a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata pont most döntött úgy, hogy felhasználók millióinak lehetővé teszi, hogy bányászatba kezdjenek.

A The Verge-ön olvasható hír szerint az első kriptopénz az ethereum lesz, amelyet a Norton 360 tesztprogramjában részt vevők bányászhatnak, őket "hetekben belül" követheti a többi felhasználó. Az idén rendkívül népszerű (https://raketa.hu/iden-mar-megnegyszerezte-az-erteket-a-kripto-vilag-uj-kedvence) valuta mellett később más, "elfogadott" kriptopénzek is elérhetőek lesznek. A cég közleménye azzal indokolja a váratlan termékfejlesztési ötletet, hogy a felhasználók korábban "ki kellett, hogy kapcsolják a gépük biztonsági rendszereit" és "meg nem vizsgált" programokat kellett, hogy futtassanak a számítógépükön azért, hogy bányászhassanak.

"Ahogyan a kriptogazdaság egyre fontosabb része lesz a vásárlóink életének, arra akarjuk bátorítani őket, hogy egy olyan márkával bányásszanak, amelyben bíznak"

- nyilatkozta a NortonLifeLock vezérigazgatója, Vincent Pilette. A Norton Crypto a bányászat mellett a megtermelt érték tárolásában is segít: a Norton Crypto Wallet nevű megoldás a felhőben tárolja az adatokat, ahol nincsenek kitéve a "tönkremenő merevlemezeknek". Ráadásul a The Verge-nek a cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy a kriptopénz "egy gombnyomással" átutalható lesz a felhasználó Coinbase fiókjába.

Környezetvédelmi aggályok

Ahogyan arról a Rakétán is beszámoltunk, az alkalmazásban egyelőre nem elérhető Bitcoin bányászata Iránban már áramkimaradásokat okozott, a Tesla pedig le kellett, hogy álljon a legnépszerűbb kriptovaluta elfogadásával. A Cambridge-i Egyetem kutatása szerint a bitcoin-bányászat nagyjából annyi energiát használ fel, mint Hollandia vagy az Egyesült Arab Emirátusok.

(Borítókép: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.