Hogyan néz ki az eldobható fényképezőgépek digitális utódja?

2023 / 12 / 26 / Raketa.hu
Hogyan néz ki az eldobható fényképezőgépek digitális utódja?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Az év utolsó adásának középpontjában 2023 legérdekesebb technológiai hírei álltak, ezekről beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, vendégükkel, Robbal, és kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

Mielőtt azonban kivesézték volna a kiválasztott híreket, Márk a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársát faggatta arról, hogy mi köze Madách Imre Az ember tragédiájának a klímaváltozáshoz - ugyanis az író születésének kétszázadik évfordulóján erről nyílt kiállítás Budapest belvárosában. Ezt követően ha nem is a legfontosabb, de a négy műsorvezető által legizgalmasabbnak tartott, a Rakétán megjelent hírek következtek, másfél órán át. Szó esett a mesterséges intelligenciák trenírozásához használt alkotások szerzői jogairól, az Airbnb-betiltásokról Lisszabontól New Yorkig, de arról is, hogy vajon kinek kéne egy ingyen tévékészülék, ha alatta egy plusz képernyőn folyamatosan reklámok futnának, vagy hogy hogyan néz ki az eldobható fényképezőgépek mai, sokkal fenntarthatóbb, digitális leszármazottja.

(Borítókép: Flashback Kickstarter/Raketa.hu)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.