Hogyan változott meg Magyarország hozzáállása az ár- és belvizekhez?

2024 / 01 / 22 / Raketa.hu
Hogyan változott meg Magyarország hozzáállása az ár- és belvizekhez?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Az év első adásának középpontjában az óceánok, tengerek és folyók állapota, illetve állapotmegőrzése állt, de egy fontos energetikai mérföldkőről is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

2023 végén a Kanári-szigetek legkisebbike, El Hierro, figyelemreméltó csúcsot állított fel: huszonnyolc egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt az áramtermeléshez. A Kávézó a világ végén egy korábbi adásában egy szigetország, Málta fenntarthatósági törekvéseit járták körbe, ám míg az energiafüggetlenség ott egyelőre csak terv, El Hierrón lassan valóság lehet, hála egy szélerőművel kombinált vízerőműnek.

Az adás második felében továbbra is a víz volt a főszereplő: először Rodics Katalinnal, a Greenpeace biodiverzitásért felelős szakemberével beszélgettek a műsorvezetők arról, hogy miért fontosak a tengerek egy tenger nélküli ország lakói számára, illetve mit tehetünk mi magunk az óceánok védelméért, hogy megőrizzük az egészségüket és ezáltal saját magunkat. Ezután Kajner Péterrel, a WWF Élő folyók programjának szakértőjével a hazai vízgazdálkodás lassan, de alakuló új szemléletéről volt szó.

(Borítókép; Kelly Sikkema/Unsplash/Rakéta.hu)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
A micéliumból álló házakat első körben glamping kabinoknak szánják turisták számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.