Holnap éjfélig lehet jelentkezni a Startup Plastic Surgery inkubációra

2021 / 06 / 19 / Justin Viktor
Holnap éjfélig lehet jelentkezni a Startup Plastic Surgery inkubációra
A 4 hónapos inkubációs programba olyan startupok kerülhetnek be, akik megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

Startup inkubáció

Az inkubációt a Klímainnovációs Közösség (KIK) tartja, ami tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosít a karbonsemleges jövőért dolgozó startuppereknek. A greentech ötletgazdáknak olyan oktatási és vállalkozásfejlesztési programokat kínálnak, amik segítenek megvalósítani ezt a célt.

Az inkubációra a Startup Plastic Surgery 2021 linken lehet jelentkezni.

A konkrét programba bekerülők üzleti coachokkal és iparági mentorokkal fejleszthetik az ötleteiket, valamint számos iparági szakemberrel építhetnek ki kapcsolatot. Az inkubáció részeb egy pitch verseny is, melynek során szakmai zsűri értékeli az ötleteket, kiemelt zsűritagként Tom Szaky a TerraCycle ügyvezetőjének részvételével és a legjobb csapat gyorsított befektetést kap a Hiventures jóvoltából. 

A programba az alábbi kritériumoknak megfelelő startupok jelentkezését várják:

  • Műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. élelmiszercsomagolóanyag innováció
  • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció
  • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban, különös tekintettel az élelmiszeriparra és vendéglátásban
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

A jelentkezési határideje 2021. június 20. 

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 200 startupot támogatott, több mint 1800 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottak számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottak szét a legjobb csapatok között - áll a KIK honlapján. A Startup Plastic Surgery accelerator program 2020-ban indult, és a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

(Forrás: KIK Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Van egy műanyag palack, ami kevésbé káros a bolygóra, mint a többi Ha már műanyag palackokat használunk a különböző italok kereskedelmében és tárolásában, illene tudni, hogy melyik a legkárosabb a bolygóra és melyik a legkevésbé az. A válasz meglepő módon nem az anyagukban rejlik, hanem egy első ránézésre jelentéktelen jellemzőben.

Műanyag hulladékból üzemanyag és a földgáznál is hatékonyabb fűtőanyag Miskolcon A Miskolci Egyetemen komoly eredményeket értek el a műanyag hulladék folyékony üzemanyaggá alakításával. A folyamat során melléktermékként keletkező gáz fűtőértéke pedig 40 százalékkal meghaladja a lakossági földgázét.

Átlátszó fa helyettesítheti az üveget az építőiparban Egy ideje folynak már a kísérletek egy átlátszó, fényáteresztő anyag létrehozására fából. Ha sikerülne ilyen feldolgozott faterméket létrehozni akkor akár ablaküveg helyett is gyárthatnának belőle nyílászárókat.


 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.