Hordozható hidrogéntartállyal a házak energiaellátását is biztosítani lehet a futurisztikus kísérleti városban

2022 / 06 / 24 / Bobák Zsófia
Hordozható hidrogéntartállyal a házak energiaellátását is biztosítani lehet a futurisztikus kísérleti városban
A Toyota a Fudzsi lábánál épülő kísérleti városában teszteli majd a technológiát, amivel egy hidrogénre alapozott jövő építéséhez járul hozzá. A cég szerint az öt kilós tartály egy mikrohullámú sütőt 3-4 óráig tud majd üzemeltetni.

A Toyota egészen különleges kísérleti várost épít Japán ikonikus hegye, a Fudzsi mellett, ahol a cég alapítójának, Sakitchi Toyodának az elvei szerint próbálják megoldani a szolgáltatások és az infrastruktúra mindennapos üzemeltetését: a város nem csak a legújabb automatizált technológiai megoldásokkal lesz majd felszerelve, hanem azt a szempontot is prioritásként kezelik, hogy a lakók a lehető legboldogabb életét élhessék a gépesítésnek köszönhetően.

Ennek érdekében a robotok, az önvezető autók és az elektromos járművek megszokott részét alkotják majd Woven City mindennapjainak, és az olyan időrabló tevékenységek, mint például a boltbajárás sem okoznak többé senkinek problémát, mivel ezt is automatizált rendszer oldja meg. A város még most épül, így az első lakók, aki a Toyota dolgozói és családjaik közül kerülnek majd ki, még nem próbálhatták ki ezt a futurisztikus életmódot, de a folyamatos fejlesztések során egyre jobban körvonalazódik a leendő település képe.

A vállalat elnöke, Akio Toyoda, egy hidrogén alapú társadalmat vizionál, ahol a mindent működtető hidrogént fenntartható módszerekkel, tehát nap-, és szélenergia használatával állítják elő, így környezetbarát módon valósul meg a város robotizációja, illetve nem csak a városé, mivel a cég az itt tesztelt technológiát szerte a világon értékesíteni fogja. A legújabb tervek szerint a járművek, elektromos eszközök és házak energiaellátását olyan cserélhető és utántölthető hidrogéntartályokból oldják meg, amelyek kis méretük miatt könnyen szállíthatóak és bármire rá lehet csatlakoztatni őket.

A tartályok körülbelül öt kilósak lesznek és ezzel, a Toyota leírása szerint egy mikrohullámú sütő 3-4 óráig tartó működtetését tudják fedezni. A 3,3 kWh-ás hengerek mérete 40*17 centiméter és könnyedén a helyükre lehet pattintani őket az előre kialakított csatlakozási pontokon. A cég által kiadott illusztráció szerint a tartályok járművek (drónok, autók, motorok), házak és kisebb eszközök, mint például mobiltelefonok energiaellátását is biztosítják, mivel a fogyasztástól függően egyszerre több tartály behelyezésére is lehetőség lesz.

A berendezések kialakítása a jövőben még változhat, és a cég a minél nagyobb energiasűrűség megoldásán is dolgozik, később pedig, eredményes tesztek esetén, Woven City határain túl is értékesítik majd a hidrogéntartályokat.

"A projekt végső célja, hogy megvalósítsunk egy karbonsemleges társadalmat, ahol mindenki számára hozzáférhető a tiszta energia, először Japánban, majd az egész világon."

- írja a Toyota közleményében

(Fotó: Toyota)

Hidrogénnel működő kísérleti város épül Japánban Woven City kísérleti városában a gyártástól a szállításig mindent a hidrogén alapú technológiára alapoznak majd, bár emellett az elektromos járművek is helyet kaphatnak a közlekedésben.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.