Húsvét karantén idején: Jöhet a digitális locsolás és az online utalt locsolópénz

2020 / 04 / 11 / Perei Dóra
Húsvét karantén idején: Jöhet a digitális locsolás és az online utalt locsolópénz
Ez a húsvét más lesz, mint a többi. Nem gyűlnek össze a családok a közös sonka fölött, elmarad az ünnepi szentmise, a gyerekek nem járnak házról házra locsolóversekkel, nem gyűjtenek készpénzt a rokonoktól, ismerősöktől. De akkor hogyan lesz ez az ünnep is emlékezetes? A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői szerint a tudatosság és a digitális élet a segítségünkre siethet ebben az esetben is.

A húsvét  gyerekek számára az elrejtett ajándékokról, a tojásfestésről, na meg a locsolásról szól, amiért cserébe a legtöbben ma már pénzt is kapnak a rokonoktól. Míg szüleiknek a közös sonkaevésről vagy épp a templom felkereséséről. Ám ezek a lehetőségek most csupán korlátozottan állnak rendelkezésünkre. De még ebből a bezárt, furcsa helyzetből is örömteli, szép ünnepet kerekíthetünk. Íme néhány tipp, amikkel nem csak tudatosabban készülhetünk a húsvétra, de a gyerekek öröme is ugyanakkora lehet mint korábban:

Az ajándékokat és a húsvéti menüt most csakis online szerezzük be

Jórészt nem is tudjuk másképp, hiszen a boltok többsége zárva van, a hipermarketekben pedig most nem ajánlatos hosszan időzni és válogatni. Igyekezzünk mindent végiggondolni és készítsünk listát arról, hogy mit kell beszereznünk. Ez most nem az az időszak, amikor leküldhetjük majd a gyereket egy vajért, így jó ha minden biztosan kéznél lesz már előre.

Készítsünk közösen költségvetést a gyerekekkel

A gyerekek pénzügyi tudatosságát nem lehet elég korán elkezdeni. Legyenek bármilyen kicsik, a saját életkorukhoz igazítva meg fogják érteni a pénzügyeket is. Az ünnepi menüt például kitalálhatjuk közösen is kitalálhatjuk: a szülők segíthetnek, hogy mi mennyibe kerül, de akár az online áruházakban utána is nézhetünk az áraknak. A K&H Vigyázz, kész, pénz! szervezői szerint a digitális készségek, a virtuális világban való eligazodás ebben az időszakban kiemelten fontosak. Azok a gyerekek, akik részt vesznek a digitális pénzügyi vetélkedőben, rengeteg olyan tudást megszereztek, aminek most nagy hasznát veszik ők maguk és szüleik is. A vlogsorozat tudásanyagának segítségével megtanulnak online vásárolni, árakat összehasonlítani, netbankot és mobilbankot használni, valamint képesek átlátni a családi költségvetés összetevőit.

Talán idén jön majd divatba a virtuális locsolás

A fiúk skype-on, messengeren vagy más eszközön mondhatnak verset, a lányok pedig online képeslapokat küldhetnek tojás helyett. Bár most biztosan a szokásosnál is kevesebb locsoló érkezik a házhoz, fessünk tojást vagy készítsünk díszeket az ünnepi hangulat megteremtésére.

Sok gyerek a rokonoktól pénzt kap a locsolásért cserébe, és erre számítanak

A digitális eszközökkel idén a locsolkodásnak is új köntöst adhatunk és most még akár a nagyon távoli rokonoknak is kedveskedhetnek egy-egy verssel a fiúk. És bár piros tojást, csokinyulat nem tudnak cserébe a lányok adni, a locsolópénzről nem kell teljesen lemondani. Kisebb összeget érdemes átutalni a gyereknek, ha ez a korábbi években szokás volt.

Sőt, ez jó alkalmat adhat arra is, hogy az online pénzkezelésről, átutalásról beszélgessünk vagy hosszabb távra tűzzünk ki célokat, amire gyűjteni, spórolni szeretne.

A közös sonkaevésről sem kell lemondani

A munkahelyi meeting-megoldásokkal hétvégente a családunkkal tarthatjuk a kapcsolatot! Együnk sonkát együtt, legyünk együtt online!

Ha fontos, hogy eljussunk a szentmisére

Most a világ számos templomának közvetítései közül választhatunk, így idén nem csak a közeli templomig juthatunk el, hanem más országok, akár más kontinensek miséin is részt vehetünk.

És persze a legfontosabb

Ha már úgy alakult, hogy idén a legszűkebb családunkkal összezárva töltjük az ünnepet, örüljünk, hogy mindezt velük tehetjük meg, élvezzük hogy figyelhetünk egymásra, töltsünk együtt minőségi időt!

(Fotó: Getty Images Hungary)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
A részecskék gyorsulását hagyományosan síkban vizsgálják, de egy megjelenő hatás, egyfajta rezonancia miatt szükséges a 4 dimenziós ábrázolás.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.