Így használhatunk Apple szolgáltatást Windows- vagy Android-alapú eszközön

2021 / 03 / 23 / Perei Dóra
Így használhatunk Apple szolgáltatást Windows- vagy Android-alapú eszközön
Örök érvényű állítás, hogy aki a legjobb felhasználói élményre vágyik, használja Apple készülékkel a cég szolgáltatásait, azok bizonyos esetekben ugyanakkor mással is kompatibilisek lehetnek. Noha ez az opció nem vonatkozik az Apple teljes kínálatára, mégis különösen hasznos lehet, ha a felhasználó olyan családtagokkal, barátokkal is megosztana tartalmakat, akik nem, vagy nem kizárólag Apple eszközöket használnak.

iCloud-on tárolt képek megosztása Androidos eszközzel

Számos alkalom adódhat, amikor valaki olyan fotókat szeretne megosztani családjával, barátaival, amik egy közös eseményen készültek, de mondjuk csak a készítőnek van iCloud hozzáférése. Ilyen esetben rém egyszerűen megoszthatóak a kiválasztott képek úgy egy Androidos eszközzel, mint egy Windows alapú rendszerrel. Első lépésben nyissuk meg az iOS-es készülék fotógalériáját, majd kattintsunk alul a megosztás (Shared) gombra. Ezután válasszuk ki a megosztani kívánt albumot, melynek megnyitását követően - szintén alul - keressük meg és nyomjunk rá a Személyek/Kapcsolatok (People) opcióra. (Ezután minden, a fényképalbum megosztásához szükséges beállítást látni fogunk). Kapcsoljuk be a Nyilvános Webhely (Public Website) opciót. Ha minden stimmel, rövidesen kapunk egy URL-t a megosztás linkjével, amit már csak másolnunk, majd továbbküldenünk kell a megfelelő Android eszközökre, és innentől kezdve annak felhasználói is láthatják, illetve letölthetik a tartalmakat.

iCloud-on tárolt képek megosztása Windows-on

Az Apple már jó ideje kínál egy asztali alkalmazást, amely lehetővé teszi a Windows felhasználók számára az iCloud elérését. Ha az Apple felhasználók megosztanák fotóikat Windows felhasználókkal, akkor mindenekelőtt le kell tölteniük az iCloud Windows-verzióját, és meg kell adniuk az Apple hitelesítő adatokat, vagyis az Apple-hez tartozó egyedi azonosítót és jelszót, vagy használhatják az iCloud böngésző alapú változatát. A folyamat innentől kezdve két táborra oszlik:

Apple userként, miután bejelentkeztünk az iCloud-ba, válasszuk ki az Opciók (Options) fület a Képeken (Images) belül. Ezután felugrik egy új ablak, amely megjeleníti az iCloud konfigurációs beállításait a számítógépen. Nyomjuk meg a Kész (Done) gombot. A galéria felugrása azt jelzi, hogy az Apple készülék engedélyezte az iCloud képmegosztó alkalmazást. A beállítások megerősítéséhez kattintsunk az Alkalmaz (Apply) gombra.

Windows felhasználóként töltsük le és telepítsük az iCloud Windows-verzióját, majd jelentkezzünk be Apple azonosítónkkal. Válasszuk ki a letölteni kívánt fotókat az iCloud fotókban. A letöltéshez (vagy másoláshoz) kattintsunk a Letöltés gombra. A program .zip kiterjesztésű fájlként fogja lementeni a képeket a Windows letöltések közé.

Airpods Androidos telefonnal párosítva

Fogjuk az Androidos telefont, és lépjünk be a Bluetooth menübe. Nyissuk fel az Airpods fedelét, majd kezdjük el nyomni a hátoldalán lévő gombot körülbelül két és fél másodpercig, amíg a belső kis fehér Led elkezd fehéren villogni. Ekkor a telefon már érzékeli a fülhallgatót, és csatlakozni is tud hozzá. Ezen a ponton ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a sikeres párosítás ellenére Androidon nem tudjuk maradéktalanul kihasználni az Airpods előnyeit, például a közelségérzékelőt, vagyis ha kivesszük fülünkből a fülhallgatót, a zeneszám tovább megy a telefonon, és nem áll le. Ám ha letöltjük az AirBattery appot, akkor mégis elérhetjük ezt a funkciót akkor is ha telefonon, és akkor is, ha mondjuk Sptofiy-on keresztül hallgatunk zenét. Az alábbi - magyar nyelvű - videóban még több hasznos dolgot megtudhatunk az Aiprods-Andorid párosáról, többek között azt, hogy hogyan szerezzük vissza az Airpods irányítását iOS-es készülékről, mialatt az Androidhoz van csatlakoztatva:

Apple TV+ a Windows-on

A Wired és a Business Insider is írt már arról, hogy böngészőn keresztül Windows rendszerrel is úgy használható az Apple TV+, mint mondjuk a Netflix. Csak keressük fel az Apple TV+ weboldalát, jelentkezzünk be az Apple felhasználónevünkkel és jelszavunkkal, és kezdődhet a streaming.

Hogyan nézhetjük meg a letöltött Apple TV+ tartalmat Windows rendszeren az iTunes segítségével?

Töltsük le és telepítsük az iTunes alkalmazást a Windows-ra. A képernyő tetején látható baloldali legördülő menüből válasszuk ki saját film- vagy sorozatlistánkat. Mivel az itt megjelenített tartalmak kizárólag olyanokból állnak, amiket korábban már iTunes-szal letöltöttünk, így azokat bármikor megnézhetjük Windows-on is.

(Fotó: Unsplash/Kal_Visuals, Benton_Sherman, freestocks)

További cikkek a témában:

Tönkreteszi-e a telefont, ha nem a megfelelő töltővel töltjük? A Samsung legújabb telefonja, a Galaxy S21 az iPhone 12-höz hasonlóan már töltő nélkül érkezik, így jó tudni, hogy mivel érdemes tölteni és mivel nem a telefonunkat.

Csúcskategóriás telefonok 250 ezer alatt - melyik mit tud? Összehasonlítottuk a Xiaomi és a OnePlus legújabb csúcsmodelljét, amelyeknek idén váratlanul erős mezőnyben kell helytállniuk. Vajon mire megy a Xiaomi Mi 10T Pro és a OnePlus 8T a Samsung, a Huawei és az Apple ellen?

Hogy keressük meg egy kép forrását a neten? A fordított képkereséssel könnyedén utánajárhatunk, hogy honnan származik egy kép, és annak is, hogy az általunk feltöltött fotókat hol használják.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.