Így mentheted ki magad elegánsan egy Zoom-meetingről

2021 / 04 / 08 / Bobák Áron
Így mentheted ki magad elegánsan egy Zoom-meetingről
A videokonferenciák mára elengedhetetlen részei lettek a mindennapoknak, de előfordul, hogy úgy érezzük, egy megbeszélés hosszabbra nyúlt, mint amit el tudnánk viselni. Ezekre az alkalmakra alkották meg a Zoom Escaper nevű programot, amivel elegánsan menthetjük ki magunkat a meetingekről.

A Sam Levingne által létrehozott program a mikrofonunkhoz kapcsolódva különböző hangokat játszik le, amelyek jó kifogást nyújthatnak arra, miért kell azonnal elhagynunk a megbeszélést. A hangeffektek között megtalálható a gyereksírás, az építkezés zaja, a szélfújás, a kutyaugatás, emellett vannak morbidabb hangeffektek is, mint mondjuk a felnőtt férfi sírásának a hangja, és a pisilés. A Zoom Escaper emellett arra is képes, hogy elrontsa a videóhívást, visszhangossá vagy szakadozóvá tegye a hangunkat.

A program készítője egy videóban lépésről lépésre el is magyarázza, hogyan kell használunk az alkalmazást, de ha valaki nem perfekt angolból vagy jobban szeret olvasni, annak pontokba szedve leírjuk a videó alatt, hogy mit kell tennie.

  • Első lépésként navigáljunk a Zoom Escaper weboldalára és kattintsunk a nagy "Enable Microfon" gombra.
  • Töltsük le a VB-Cable nevű alkalmazást innen, majd frissítsük a Zoom Escaper oldalát a böngészőnkben.
  • Kattintsunk a Start gombra, majd válasszuk ki a nekünk tetsző effektet, és pipáljuk be. Ezután finomhangolhatjuk az effektet, ami a legtöbb hangnál a hangerő állítását jelenti, de a visszhangnál (echo) például beállíthatjuk a visszhang mértékét is, a szakadozó kapcsolatnál (bad connection) pedig a szakadozás gyakoriságát.
  • Az effektek felett az Output feliratú legördülő menüben válasszuk ki a VB-Cable-t, majd kattintsunk a Start gombra.
  • Nyissuk meg a Zoomot, és a beállításokon (settings) belül válasszuk az audio menüt. Itt a mikrofonunkat állítsuk át a VB-Cable-re, alatta pedig a "suppress background noise" lehetőségnél az alacsonyat (low) adjuk meg. A "music and professional audio"-nál pipáljuk be a "slow in-meeting option" kezdetű sort, az alatt megjelenő dobozokat viszont már nem kell bepipálni.
  • Jelentkezzünk be a meetingre Zoomban, és amikor úgy érezzük, hogy elég volt, a Zoom Escaper oldalán indítsuk el a nekünk tetsző effektet.
  • Ha végeztünk, akkor a Zoom Escaper oldalán ne felejtsük el megnyomni a Stop gombot, a Zoomban pedig állítsuk vissza a mikrofonunkat a VB-Cable-ről a rendes mikrofonra.

(Cnet, Borítókép: Luis Alvarez/Getty Images)

További cikkek a témában:

Miért ilyen fárasztó az online meeting, és mit tehetünk a végkimerülés elkerülése érdekében? A videomeetingek extra mentális erőfeszítést kívánnak az embertől, így nem csoda, ha kimerülünk: de miért ilyen fárasztó a virtuális értekezlet, és milyen óv, illetve megelőző intézkedéseket tehetünk, hogy elkerüljük a kiégést?

Itt a vége, többé már nem lazsálhatjuk el a munkahelyi értekezleteket Egy új szoftver ugyanis nemcsak online, de még offline is számolja, melyik résztvevőtől mennyi szó hangzott el, megpróbálja bemérni, hogy ki mennyire koncentrált az ülés alatt, majd leírja az elhangzottakat.

Hogyan kapcsoljuk be és ki a "nem vagyok macska" filtert a Zoomon? A bírósági videochaten kiscicává változott ügyvéd már visszanyerte emberi alakját, de elmondása szerint egy örökkévalóságnak tűnt az az egy perc, amit macskaként kellett töltenie. Hogyan tudjuk bekapcsolni a cica filtert, ha mi is szeretnénk mémmé változni?


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.