Így tilthatjuk le a nem kívánatos hívószámokat Androidon és iOS-en

2021 / 06 / 07 / Perei Dóra
Így tilthatjuk le a nem kívánatos hívószámokat Androidon és iOS-en
Bár sokan eleve fel sem veszik az ismeretlen számról érkező hívásokat, ugyanakkor sokkal könnyebb lenne az élet, ha ezek jó messzire el is kerülnék az embert. Hiszen lehet, hogy egy spam jellegű hívásról van szó, vagy éppen ismét egy telemarketinges próbál meg eladni nekünk olyasmit, amire semmi szükségünk.

Ismeretlen hívószámok letiltása Androidon

Jó hír, hogy az Androidos telefonok többsége tartalmazza azt a beépített funkciót, amivel letilthatóak a kéretlen hívások. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 1.) megnyitni a híváslistát, 2.) a felugró ablakban rányomni a felső sarokban található három pontra, 3.) megérinteni a legördülő menüben felugró "Beállítások" opciót; 4.) és végül aktiválni a "Számok blokkolása" pontban az "Ismeretlen hívók blokkolása" lehetőséget. Ugyanitt hozzáadhatunk egy tetszőleges telefonszámot is, ahonnan ezután nem tudnak majd elérni minket.

Ismeretlen hívószámok letiltása iOS-en

Nyomjunk rá a telefon ikonra, ahol látszódnak a kontaktok, majd válasszunk ki vagy egy személyt, vagy az előzmények fülön a legutóbbi hívások közül azt, amelyiket le szeretnénk tiltani, és bökjünk a jobb szélén lévő i betűre, azaz az információra. Ezt követően a rendszer megjeleníti a kiválasztott profilt, legalul pedig megtaláljuk a "Hívó letiltása" sort. Ezután feltűnik egy értesítés, hogy biztosan végrehajtjuk-e a tiltást. Itt válasszuk a "Kontakt letiltását".

Ha szeretnénk látni a tiltottak listáját, ezt a "Beállítások→Telefon→Hívástiltás és -azonosítás" menüpontban tehetjük meg. (A tiltott telefonszám tulajdonosa nem kap értesítést a tiltásról, egyszerűen csak nem fog tudni kapcsolatba lépni velünk.) A fenti videóban egyébként van egy még egyszerűbb módja a tiltásnak (külön az ismeretlen számokra vonatkozóan), szóval érdemes megnézni.

(Címlapkép: Unsplash/Jonah_Pettrich

További cikkek a témában:

A Gmail-ből küldesz SMS-t? Így késleltesd tetszőleges időpontra A művelet pofonegyszerű, ráadásul nem tart tovább öt másodpercnél. Az életünket viszont jelentősen megkönnyíti.

Így hozzunk létre saját profilt Chrome-ban, Microsoft Edge-ben és Mozilla Firefox-ban A profilok segítségével elkülönítve tárolhatjuk Chrome-adatainkat, beleértve a könyvjelzőket, előzményeket, jelszavakat és egyéb beállításokat, ezáltal kettéválaszthatjuk munkahelyi és személyes fiókunkat.

Gyorsabban töltődik a telefon, ha aktiváljuk a repülő üzemmódot? A szóbeszéd szerint bizony igen, magyarán így kevesebb idő is elég neki a töltőn. De vajon mi az igazság?


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
A részecskék gyorsulását hagyományosan síkban vizsgálják, de egy megjelenő hatás, egyfajta rezonancia miatt szükséges a 4 dimenziós ábrázolás.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.