iPadeket ígért fegyverviselési engedélyért cserébe az Apple biztonsági főnöke az ügyészség szerint

2020 / 11 / 24 / Pőcze Balázs
iPadeket ígért fegyverviselési engedélyért cserébe az Apple biztonsági főnöke az ügyészség szerint
Egy vádesküdtszék döntése alapján vádat emeltek az Apple globális biztonsági főnöke ellen. Az ügyészek szerint Thomas Moyer 200 iPadet ígért négy fegyverviselési engedélyért cserébe.

Kaliforniában, Santa Clara megyében, ahol az Apple cupertinói főhadiszállása is található, azzal vádolták meg a világ egyik legnagyobb vállalatának biztonsági főnökét, hogy két rendőrnek azt ígérte: négy rejtett fegyverviselési engedélyért cserébe iPadeket adományoz a hivataluknak. A helyi Palo Alto Online után a The Verge-ön és a BBC-n is megjelent hír szerint két helyi rendőr, Rick Sung helyettes rendőrfőnök és James Jensen kapitány a rendőrfőnök újraválasztási kampányára gyűjtve visszatartotta a fegyverviselési engedélyek kiadását, hogy azokért cserébe kérhessen ezt-azt az igénylőktől (Amerika legtöbb államában a seriffeket is választják).

Quid pro quo

A bírósági dokumentumok szerint a két rendőr egy biztosítási brókertől hatezer dollár értékű VIP hokijegyeket kapott, míg az Apple biztonsági főnökétől azt az ígéretet csikarták ki, hogy a seriff irodája hetvenezer dollár értékben kap a cég táblagépeiből, adományként. A gépek végül nem érkeztek meg, mert 2019 augusztusában az ügyészség elkezdte vizsgálni a fegyverviselési engedélyek kiadását, ami megijesztette a korrupt rendőröket. A megyei főügyész állítása szerint "valamit valamiért" tranzakciók történtek, míg Moyer ügyvédje azt állítja a The Verge-nek eljuttatott közleményében, hogy csak az ügyészség és a sheriff közti vitában lett járulékos áldozat az ügyfele.

(Borítókép: Woraphon Nusen/EyeEm/Getty Images)

További cikkek a Rakétán:

Bekapcsolva hagyta a helymeghatározást, meg is vádolták egy betöréssel Egy floridai férfit azért vádoltak meg egy betöréssel, mert a fitneszalkalmazásában engedélyezte a helyadatokhoz való hozzáférést, hogy nyomon tudja követni a bringázásait.

Egymilliárd dollárnyi bitcoint foglalt le az Egyesült Államok Szerdán felbolydult a kripto-világ: közel hetvenezer bitcoint, vagyis nagyjából 975 millió dollárt mozgatott meg valaki a rendszeren belül. Péntekre kiderült, hogy ki áll a rejtélyes tranzakció mögött.

Bíróság kötelezett egy nagymamát, hogy törölje az unokái fotóit a Facebookról A holland bíró szerint a nagyszülő megsértette a GDPR-t, amikor engedély nélkül posztolta a fotókat.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Az Nvidia a piaci kapitalizáció tekintetében a héten előbb az Amazont majd az Alphabetet is megelőzte, így már a negyedik legértékesebb cégnek számít a világon.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.