Itt a megoldás a bárpult előtt kígyózó sorokra

2021 / 02 / 24 / Perei Dóra
Itt a megoldás a bárpult előtt kígyózó sorokra
A futurisztikus sörautomata ötlete három diák fejéből pattant ki, ami ígérete szerint mindössze hét másodperc alatt kimér egy, két, vagy lényegében bármennyi pint sört, valamint új szintre emeli a kiszolgálás élményét.

Pedig a frappánsan BierPort névre keresztelt italautomata eleinte csupán jó poénnak indult az Eindhoven Technológiai Egyetem tanulói között, ám szinte egyik pillanatról a másikra mégis valósággá vált. Az eszközt elsősorban nagyszabású rendezvényeken, például focimeccseken vagy zenei fesztiválokra telepítenék egyrészt a sorban állás elkerülése, másrészt a pultosok munkájának megkönnyítése céljából.

Hogyan működik pontosan az automata?

Lényegében úgy, akár egy átlagos kávé- vagy snackautomata, csak éppen ez esetben hideg sört kaphatunk kézhez, elviekben pillanatok alatt. A csaposok pedig örülhetnek, hiszen a BierPort segítségével megszűnhetnek a kígyózó sorok. A fejlesztők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az emberi munkaerőre továbbra is szükség lesz, hiszen valakinek rendszeresen töltenie kell a hordókat és poharakat. És akkor még nem említettük a felmerülő technológiai problémákat, illetve valakinek el kell kérnie a vásárlók személyigazolványát, ha látszólag nem érik el az alkoholfogyasztáshoz szükséges korhatárt. A gépek létrehozásához a csapat mindenekelőtt megbizonyosodott arról, hogy a berendezés tömegesen gyártható-e, majd ezt kombinálták a meglévő technológiákkal a legjobb eredmény elérése érdekében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Innovator (@beerport_nl) által megosztott bejegyzés

Érdekesség, hogy a tervezőcsapat már most vonzza az érdeklődőket, például fociklubokat és sörfőzdéket, akik szívesen csatlakoznának a vállalkozáshoz. A találmány hasznos lehet majd a koronavírus utáni világban, különösen ott, ahol az eseményeket nagy valószínűséggel gondosan figyelemmel kell kísérni, valamint folyamatosan biztosítani a szórakozni vágyók közti megfelelő távolságot.

A BierPort-hoz hasonló gépek minimalizálhatják a bárokban kialakuló hosszú, tömött sorokat.

A csapat már kipróbálta a gép első prototípusát, most pedig az éles bevetésére várnak. Emellett a diákok már megtalálták azt a céget is, amelyik nagy mennyiségben legyártaná gépeiket, így csaknem teljesen készen állnak arra, hogy szintet lépjenek. Davey Lindhout, a feltalálók egyike szerint jövőbeli terveik között szerepel az is, hogy a sör mellett más italokkal is kiszolgálják a fogyasztókat. Hozzátette: a beépített QR-kód leolvasó rendszer megjegyzi a megrendelést, és azonnal elkészíti a rendelést. Mindent egybevetve küszöbön egy teljesen új fesztivál élmény, a kérdés már csak, vajon az emberek hogyan fogadják majd.

További cikkek a témában:

Ebben a három életkori szakaszban a legkárosabb az alkoholfogyasztás Három életkori szakaszban megy át az agy dinamikus változáson, és ekkor már a mérsékelt alkoholfogyasztás is komoly károkat okozhat.

Tévedés, hogy az alkohol elpusztítja az agysejteket, de valóban ellazít? A tudomány szerint egy ember aligha képes egyszerre akkora mennyiségű alkoholt benyakalni, ami veszélyeztetné az agysejtjeit. Nyugtató hatása azonban már nem feltétlenül igaz.

Elmentünk egy VR-fesztiválra, és nem bántuk meg Nem kis fába vágták a fejszéjüket a Burning Man szervezői, amikor úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt fesztivált a virtuális valóságban fogják megrendezni.

(Fotó: BierPort)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.