Itt találod meg magyar nyelven az orosz és a kínai vakcina tájékoztatóját

2021 / 02 / 27 / Rácz Tamás
Itt találod meg magyar nyelven az orosz és a kínai vakcina tájékoztatóját
Az oltottak számára készült magyar nyelvű vakcinaleírás az OGYÉI honlapjáról letölthető.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az a szakhatóság, amely engedélyezi a Magyarországon felírható gyógyszereket, beadható oltóanyagokat. Ennek a szervezetnek a honlapján meg lehet tekinteni illetve innen pdf-ben le lehet tölteni mind az orosz Szputnyik V, mind a kínai , általában csak "a Sinopharm vakcinája"-ként emlegetett oltóanyag magyar nyelvű, az oltás beadatására készülőknek szóló tájékoztató anyagát.

A Sinopharm oltóanyagának tájékoztatója ide kattintva tölthető le.

A Szputnyik V vakcina tájékoztató anyaga ide kattintva tölthető le.

Ez is érdekelhet:

Így készülj fel a Covid-19 elleni oltásra Magyarországon február 25-éig 508 073 fő kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, a vírus harmadik hulláma mindeközben berobbanni látszik, így a Rakéta szeretne segíteni azoknak, akik az oltás felvételén gondolkoznak. A legelső és legfontosabb tanácsunk így hangzik: Mindenki oltassa be magát, lehetőleg minél hamarabb!

Angliában a koronavírus miatt kórházba került betegek harminc százaléka hamarosan ismét kórházba került A legfrissebb hivatalos adatok szerint az angliai idősgondozókban május közepe óta a múlt héten haltak meg a legtöbben, ami 46 százalékos növekedést jelentett az említett időszakban. A növekedés egybeesik azzal, hogy az új, angliai vírusvariáns bejutott az említett gondozó létesítményekbe.

Koronavírus betegek kilátásait jelző matematikai modellt fejlesztettek Bécsben Az új matematikai modellt a bécsi MedUni Wien orvosi egyetem kutatói más orvosi egyetemekkel közösen alkották meg. Segítségével nagy biztonsággal meg lehet határozni, hogy mely betegek vannak túl a fertőzés okozta betegség nehezén.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
Gyereket evett az ősmadár a mai Lengyelország területén
A feltárt gyermeki csontok annyira porózusak voltak, hogy ez alapján keresztülmehetett a madár emésztőrendszerén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.