Játékipari veteránt igazolt a Netflix, jövőre érkezhetnek a videójátékok a platformra

2021 / 07 / 16 / Pőcze Balázs
Játékipari veteránt igazolt a Netflix, jövőre érkezhetnek a videójátékok a platformra
Csatlakozott a streaming óriáshoz a kilencvenes évek óta a szektorban dolgozó, legutóbb az Electronic Arts-nál, majd az Oculus-nál foglalkoztatott Mike Verdu. A hírek szerint már jövőre megérkezhetnek az első játékok a streaming óriáshoz.

Az Ars Technicán olvasható hír szerint Verdu lesz a vezetője a Netflix játékok kiadásával foglalkozó csapatának, több mint harminc évvel azután, hogy megalapította az első játékfejlesztő cégét, a Legend Entertainmentet, amit a ma Atariként működő GT Interactive vásárolt fel. Azóta az EA-nél a mobil játékok tartoztak hozzá, míg a Facebook tulajdonában lévő Oculus-nál ő felelt a virtuális valóságban (VR) játszható játékokat fejlesztő cégek felvásárlásáért.

Mit keresnének játékok a Netflixen?

A cégtől nem teljesen idegen az interaktív tartalmak gyártása. A népszerű Black Mirror sorozatnak is volt "Kaland, játék, kockázat" jellegű, részben irányítható epizódja, a Stranger Things-ből is készült játék, ám ami ennél is fontosabb, Reed Hastings vezérigazgató korábban leszögezte, hogy a Netflix nem médiavállalat, nem tech vállalat, hanem szórakoztatóipari vállalat. Két évvel ezelőtt egyenesen azt nyilatkozta, hogy nem a YouTube-tól, a Disney-től vagy az Amazontól félnek, hanem a Fortnite-tól.

A The Verge emlékeztet rá, hogy a Netflix korábban utalt arra, hogy tudják, hogy a nézőik szeretnének "elmerülni" a tartalmaikban, ezért keresik annak a módját, hogy "ezt a rajongást mélyítsék", és "nem fér hozzá kétség", hogy ebben segíthetnek a játékok. Rövidesen kiderülhet, hogy pontosan milyen platformokon, milyen jellegű játékokkal terveznek Reed Hastings-ék, hiszen netflixezni a mobiltelefonoktól a számítógépeken át a konzolokig nagyon sok felületen lehet. Remélhetőleg már a jövő heti negyedéves beszámolójukon kitérnek erre, ahogy arra is, hogy sajtóértesülések szerint a játékokért nem terveznek plusz pénzt kérni az előfizetőiktől.

(Borítókép: Cameron Venti/Unsplash)

További cikkek a témában:

A tévézés jövője a tévézés múltja? Tévécsatornát indít a Netflix Franciaországban kezdik a kísérletezést.

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

A játékfejlesztők már közvetlenül az agyunkba szeretnének látni A valóság "laposnak, színtelennek, homályosnak" fog tűnni ezekhez az élményekhez képest.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.