Játékipari veteránt igazolt a Netflix, jövőre érkezhetnek a videójátékok a platformra

2021 / 07 / 16 / Pőcze Balázs
Játékipari veteránt igazolt a Netflix, jövőre érkezhetnek a videójátékok a platformra
Csatlakozott a streaming óriáshoz a kilencvenes évek óta a szektorban dolgozó, legutóbb az Electronic Arts-nál, majd az Oculus-nál foglalkoztatott Mike Verdu. A hírek szerint már jövőre megérkezhetnek az első játékok a streaming óriáshoz.

Az Ars Technicán olvasható hír szerint Verdu lesz a vezetője a Netflix játékok kiadásával foglalkozó csapatának, több mint harminc évvel azután, hogy megalapította az első játékfejlesztő cégét, a Legend Entertainmentet, amit a ma Atariként működő GT Interactive vásárolt fel. Azóta az EA-nél a mobil játékok tartoztak hozzá, míg a Facebook tulajdonában lévő Oculus-nál ő felelt a virtuális valóságban (VR) játszható játékokat fejlesztő cégek felvásárlásáért.

Mit keresnének játékok a Netflixen?

A cégtől nem teljesen idegen az interaktív tartalmak gyártása. A népszerű Black Mirror sorozatnak is volt "Kaland, játék, kockázat" jellegű, részben irányítható epizódja, a Stranger Things-ből is készült játék, ám ami ennél is fontosabb, Reed Hastings vezérigazgató korábban leszögezte, hogy a Netflix nem médiavállalat, nem tech vállalat, hanem szórakoztatóipari vállalat. Két évvel ezelőtt egyenesen azt nyilatkozta, hogy nem a YouTube-tól, a Disney-től vagy az Amazontól félnek, hanem a Fortnite-tól.

A The Verge emlékeztet rá, hogy a Netflix korábban utalt arra, hogy tudják, hogy a nézőik szeretnének "elmerülni" a tartalmaikban, ezért keresik annak a módját, hogy "ezt a rajongást mélyítsék", és "nem fér hozzá kétség", hogy ebben segíthetnek a játékok. Rövidesen kiderülhet, hogy pontosan milyen platformokon, milyen jellegű játékokkal terveznek Reed Hastings-ék, hiszen netflixezni a mobiltelefonoktól a számítógépeken át a konzolokig nagyon sok felületen lehet. Remélhetőleg már a jövő heti negyedéves beszámolójukon kitérnek erre, ahogy arra is, hogy sajtóértesülések szerint a játékokért nem terveznek plusz pénzt kérni az előfizetőiktől.

(Borítókép: Cameron Venti/Unsplash)

További cikkek a témában:

A tévézés jövője a tévézés múltja? Tévécsatornát indít a Netflix Franciaországban kezdik a kísérletezést.

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

A játékfejlesztők már közvetlenül az agyunkba szeretnének látni A valóság "laposnak, színtelennek, homályosnak" fog tűnni ezekhez az élményekhez képest.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.