Kamerával, wifivel, LCD-képernyővel, saját applikációval rendelkező okosszéf

2021 / 06 / 21 / Perei Dóra
Kamerával, wifivel, LCD-képernyővel, saját applikációval rendelkező okosszéf
A tíz hüvelykes LCD kijelzővel és háromszázhatvan fokos ujjlenyomat-olvasóval is ellátott okosszéf a wifire csatlakozva naprakész információkat és riasztásokat küld. Ráadásul első ránézésre előbb hinnénk egy dizájnos ébresztőórának, mint széfnek.

A The Space Safe munkatársai Kickstarter kampánya nem viccel, ha arról van szó, hogy felhívja az internetezők figyelmét biometrikus azonosítóval és egy sor extrával rendelkező termékükre: FBI-statisztikákat mutatnak, amely szerint csak az USA-ban minden huszonhatodik másodpercben betörés történik, átlagosan alkalmanként kétezer-nyolcszáz dollárnyi (nagyjából nyolcszázezer forintnyi) kárt okozva ezzel a tulajdonosoknak. A startup értékmegőrzője ígérete szerint nem csak megvédi az értékeket és a fontos iratokat, hanem belső és külső live stream kamerái és egy applikáció segítségével a tulaj bárhonnan csekkolhatja őket. A tíz hüvelykes LCD kijelzővel és háromszázhatvan fokos ujjlenyomat-olvasóval is ellátott okosszéf a wifire csatlakozva naprakész információkat és riasztásokat küld.

Az acélburkolattal ellátott, a falhoz négy csavarral rögzíthető Space Safe 43x34x24 centiméteres, belső tere nagyjából harmincnégy liternyi helyet biztosít, így laptopok, kamerák és egyéb tárgyak elzárására is alkalmas. A LED-es lámpáknak köszönhetően nem kell a sötétben matatni, ha szükség van valamire, a két USB-port pedig energiával látja el azokat az eszközöket, amelyeket töltve akar tárolni a tulajdonosuk. A külső kijelző színe és fényereje pedig egyénileg szabályozható. Azon túl, hogy a felhasználó folyamatosan láthatja, mi történik az értékmegőrzőben,

a nedvesség- és hőmérséklet-érzékelők folyamatosan monitorozzák a széf tartalmát,

és az alkalmazáson keresztül jelentéseket küldenek. Fejlesztői szerint az applikáció több szempontból is előnyös, de szerintük leginkább azért, mert általa a széf tulajdonosa akár négy felhasználónak is engedélyt adhat az eszköz kinyitására. (Ők saját PIN-kóddal és biometrikus azonosítást követően férnek hozzá az értékmegőrző tartalmához.) És ez még nem minden, a felhasználó jóvoltából alkalomszerűen ugyanis azok is kaphatnak hozzáférést a széfhez, akiknek eredendően nem táplálták bele a készülékbe az ujjlenyomatukat: az applikáció számukra ideiglenes PIN-kódokat generál, de hogy a biztonság maximális legyen, az app huszonnégy óránként egyszerre csak egy, a küldésüktől számítva öt percig érvényes kódokat oszt meg az ideiglenes felhasználókkal.

Akiket esetleg ez még nem győzött meg, őket a fejlesztők a 256 bites titkosítással és a három fizikai kulccsal próbálják rávenni a vásárlásra. Apropó vásárlás: kereskedelmi forgalomban ötszázkilencvenkilenc dollárért (körülbelül százhetvenötezer forintért) már kapható, airbnb-verzióval is rendelkező okosszéf legújabb verziója ahogy említettük a Kickstarteren is elérhető, és úgy tűnik, van igény a termékre, hiszen mostanra a kívánt összeg több mint kétszerese összegyűlt a fejlesztők virtuális kalapjában. Az early bird vásárlók háromszáznegyvenkilenc dollárért (százezer forintért) csaphatnak le a széfre októberi szállítással, hogy aztán bármikor, bárhonnan szemmel tarthassák legfontosabb értéktárgyaikat.

(Fotó: Kickstarter)

További cikkek a témában:

Bekapcsolva hagyta a helymeghatározást, meg is vádolták egy betöréssel Egy floridai férfit azért vádoltak meg egy betöréssel, mert a fitneszalkalmazásában engedélyezte a helyadatokhoz való hozzáférést, hogy nyomon tudja követni a bringázásait.

A biztonságos otthon 5 alapeleme Egy (lakó)ingatlanra számos veszély leselkedik: megrongálhatja egy hevesebb vihar, előfordulhat csőtörés, tűzeset… az elemi csapások mellett azonban a betörések okozta károkat sem szabad lebecsülni. Ráadásul ez egy olyan veszélyfaktor, amit a többinél hatásosabban ki lehet iktatni, ha megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket.

Házőrző drónt mutatott be az Amazon A teljesen önállóan működő Ring Always Home Cammel akkor is ellenőrizhetjük a lakás minden szegletét, ha épp nem vagyunk otthon. Sokan viszont a magánszférájuk miatt aggódnak.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.