Karlengetés helyett az okossisakkal is indexelhetnek a kerékpárosok kanyarodáskor

2021 / 05 / 20 / Bobák Zsófia
Karlengetés helyett az okossisakkal is indexelhetnek a kerékpárosok kanyarodáskor
Eddig a biciklisták leginkább az oldschool módszerrel, karlengetéssel tudták jelezni a kanyarodási szándékukat, de a sisak most megoldja helyettük a feladatot és villogással jelzi az irányt.

A LIVALL EVO21 sisakot abból a célból tervezte a LIVALL Design, hogy csökkentsék a kerékpározás közben történő halálesetek számát, amely globálisan eléri az évi 40 000-et a cég szerint. A balesetekhez sok faktor hozzájárul, de egyik ok, az, hogy a kerékpárosok az irányváltási szándékukat nehezen tudják jelezni a többi közlekedő számára, most már orvosolható az okoseszköz által, amely az autók index és féklámpáihoz hasonlóan fényjelzések segítségével indikálja, ha a viselője kanyarodni vagy megállni készül.

A sisak összeköttetésben áll a kormánnyal, így egyszerűen manuálisan is lehet működtetni a lámpákat, de a beépített gyorsulásmérő automatikusan is érzékeli a viselője tempóját és ez alapján önállóan is tud jelzést küldeni.

Ugyanez a gyorsulásmérő és a G-szenzor azt is detektálja, ha valaki leesett a bricikliről, így az okostelefonra letöltött appon keresztül azonnal vészjelzést küld az előre megadott számra. Ezt kilencven másodpercig lehet törölni, amennyiben mégsem érzi szükségesnek a kerékpáros, mert nem sérült meg, vagy csak szimplán leejtette a sisakját, így az tévesen jelezte a balesetet.

Az EVO21 kampánya az Indiegogón fut jelenleg, ahonnan a sisakot 89 dollárért (25 500 forint) rendelhetjük meg, de különféle kiegészítőket is találhatunk az oldalon, amelyekkel kombinálható az okoseszköz.

(Fotó: LIVALL)

További cikkek a témában:

A jövő okoskerékpárja légszennyezettséget mér és nem hagy eltévedni A futurisztikus külső praktikus funkciókkal párosul; az okosbringa többek között automatikusan lezárja magát, és lopás esetén nemcsak hangosan riaszt, de integrált GPS-chip-jének köszönhetően jelzi aktuális helyzetét.
Biciklikerékbe szerelt légtisztító teheti jobbá a városok levegőjét A Rolloe-val a bicikli nem csak, hogy nem szennyezi a levegőt, de már egyenesen tisztítja is azt.
Csak egy apró kütyü, mégis okosbukót varázsol a szimpla motoros sisakból Az autóvezetőkre is, de a motorosokra különösen igaz, hogy a tragédia bekövetkeztéhez elég csak pár másodpercre a telefonjukra pillantani. Az EyeRide nano OLED head-up kijelzőjével, GPS-szel, hangvezérlővel és kihangosítóval látja el a bukósisakokat, amivel rögtön két legyet üthetünk egy csapásra: az egyszerű sisakból okosbukó, míg a motorozás biztonságosabb és kényelmesebb lesz.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.