Kétszer annyi villanyautót akar eladni a BMW az idén, mint tavaly

2021 / 01 / 19 / Rácz Tamás
Kétszer annyi villanyautót akar eladni a BMW az idén, mint tavaly
Teljes gőzzel megy a villamosítás a bajor márkánál.

A BMW legfontosabb vetélytársa immár nem a többi német prémiummárka, hanem a Tesla. A cég két új, tisztán elektromos hajtású modelljével, az iX crossoverrel és az i4 szedánnal a már tavaly óta kapható elektromos Minivel, elektromos X3-mal és az immár nyolcéves i3 városi villanyautóval igazán komoly arzenált állít össze az idei évben.

A száz százalékos eladás-növelés az új modellekkel egyáltalán nem irreális cél. 2020-ban az előző évhez képest  32 százalékkal több részben vagy teljesen villamosított, vagyis akkumulátoros elektromos (BEV) vagy konnektorról is tölthető hibrid (PHEV) kocsit adott el, a kereslet pedig dinamikusan növekszik ezekre a modellekre. A plug-in hibridekkel együtt a márka összesen 50%-kal több villamosított autó eladására számít az idén, a tavalyi 193 ezer tisztán vagy részben elektromos BMW-hez képest. Persze még ez is nagyon messze van a Tesla tavalyi félmillió villanyautós eladási darabszámától.

A BMW teljes portfóliójában a gyártó tervei szerint a jelenlegi 13 helyett 2023-ra már 25 villamosított modell szerepel majd - ezek több mint fele lesz tisztán elektromos hajtású autó.

Ez is érdekelhet:

Itt a következő elektromos BMW, az iX Az iX óriási változásokat hoz a márka életében, amiket sokáig kell még emésztgetniük a BMW rajongóinak.

Az orosz önvezető autó pont úgy vezet, mint egy valódi sofőr Las Vegasban lehetőségünk volt rá, hogy kipróbáljuk a Yandex robotautóját, amiben az a legfurcsább, hogy mennyire nem furcsa.

20 hónap, 18 baleset: nyilvánossá tették a Waymo önvezető autóinak baleseti statisztikáit A Google robotautói tavaly és idén csaknem tízmillió kilométert vezettek le Phoenixben súlyos baleset nélkül.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.