Ingyenes magyar applikáció segíti a biztonságos sportolást

2020 / 04 / 29 / Perei Dóra
Ingyenes magyar applikáció segíti a biztonságos sportolást
A járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások értelmében a csoportos edzésformák jelenleg nem engedélyezettek, ugyanakkor az elmúlt időszakban több, egyedül futó nőket ért támadásról is hallhattunk. Egy ingyenes alkalmazás segítségével azonban mostantól telefonhívás nélkül kérhetünk segítséget.

A váratlan támadások teljesen kiszolgáltatottá tesznek, hiszen egyrészt nincs idő telefonálni, másrészt az esetek többségében lakott területen kívül történnek, ami tovább rontja a menekülés esélyét. A Kezedben a biztonságod, egy ingyenes, magyar fejlesztésű applikáció, amellyel mondhatni észrevétlenül, többféleképpen hívhatunk segítséget: ha kihúzzuk a fülhallgatót a készülékből, vagy egymás után többször megnyomjuk a ki- és bekapcsoló gombot, vagy pedig az alkalmazásba épített pánikgombot, riasztást adunk az előzetesen beállított kontaktszemélyeknek, akik térképen látják pontos tartózkodási helyünket. Illetve riasztásunk adott esetben a rendőrséghez is befuthat. A láthatatlan segítőtárs így voltaképp nemcsak sportolásnál, de bármilyen helyzetben hasznos lehet, ha egyedül kell útra kelnünk.

Letöltés után az app megfelelő működéséhez mindenekelőtt pontos információkat kell megadnunk magunkról, majd ezt követően a névjegyzékből kiválaszthatjuk, hogy ki láthatja megtett útvonalunkat, illetve szükség esetén kihez fusson be a riasztás.

Az „elindultam” gombbal jelezhetjük az indulást, ismerőseink pedig térképen követhetnek egészen addig, míg megnyomjuk a „megérkeztem” gombot.

Indulás után a választott személy értesítést kap, és visszajelezhet, hogy az adott időponton nyomon tud-e követni minket. Probléma esetén többféle módon is jelezhetünk, indulás előtt azonban célszerű 'főpróbát' tartani, és letesztelni működésüket. A vészjelzés pár másodperc alatt befut segítőnkhöz, aki visszajelezhet, hogy tud-e segíteni, illetve később, a riasztás leállításáról ugyancsak értesítést kap. Érdemes könnyen megjegyezhető jelkódot használni, ugyanis ezzel egyszerűen leállítható a segélyhívás.

(Fotó: Getty Images Hungary)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.