Ember

A világ legnagyobb tenyésztetthúsgyára épül az Egyesült Államokban

10.000 tonna húst állítanak majd elő, állatok levágása nélkül.
Garázs

Ez az a négy titok a B–21 Raider kapcsán, ami Kínát a leginkább érdekelheti

Nem csak Kína lehet ezekre kíváncsi az USA új bombázója kapcsán, de úgy általában is ezek talán a legérdekesebb kérdések.
Bolygó

A jégkorszakok régi rejtélyét a másfélmillió éves jég segíthet megfejteni

A Déli-sarkvidéki jégrétegből derülhet ki, hogy miért lassult le jelentősen a jégkorszakok ciklusának tempója.
Űr

Minden eddiginél több oxigént sikerült előállítani a Marson

A bolygóra 2021 elején megérkezett Perseverance marsjáró tele van izgalmas eszközökkel, de mind közül az egyik legérdekesebb a MOXIE névre keresztelt berendezés, amely képes oxigént előállítani a Mars ritkás légköréből.
Tudás

Miért tör rá az emberre a szorongás másnapos állapotban?

A másnaposság rejtélyes és komplex jelenségét még nem sikerült teljes körűen feltérképezni a kutatóknak, de a kísérletek egy-egy részletet már a felfedtek a kirakósból.
Ember

Génterápiát és ledes technológiát kombinál az eszköz, mely visszaadná a vakok látását

A Science Eye mögött az a Max Hodak áll, aki Elon Musk Neuralinkjének volt a társalapítója, de az útja mostanra elvált a közismert milliárdosétól. A Science Eye viszont ennél is több – az első lépéseket jelenti a jövő egyik legfontosabb technológiájának az irányába.
Techno

Tippek a szilvesztereste eltöltéséhez azoknak, akik inkább a mátrixban ünnepelnének

Nem kell beérnünk házibulikkal vagy az utcán ünnepléssel, hiszen a virtuális világok tárt karokkal várják bárki digitális kivetülését.
Bolygó

Városok, amelyekben hamarosan hidrogénnel fűtenek és főznek a lakosok

A bolygó egymástól távol eső területein két, rendkívül eltérő helyszínen is bevezetik a hidrogénnel való energiaellátást már két év múlva.
Tudás

Minden, amit az időutazásról tudni érdemes a tudomány jelen állása alapján

Hamarosan új évbe lépünk, ideje tehát megvizsgálnunk, hol tart a tudomány az időutazás kapcsán. Az utóbbi években több kísérletet is végeztek, és kiderült, hogy matematikailag lehetséges a paradoxon nélküli időutazás, ahogy a párhuzamos idősíkok létét sem lehet kizárni.
Tudás

Ionokalorikus hűtés - új megoldás a hagyományos fridzsiderek helyett

A hűtési megoldások egy működőképes, bár egyelőre tökéletlen formáján dolgoznak a kutatók, ami a sóval való hőmérséklet csökkentésen alapul.
Tudás

Kezdik sejteni, hogy az emberiség egy jelentős része miért emlékszik egy eltérő valóságra

A Mandela-hatás lényege, hogy emberek egy jelentős része bizonyos jelenségekre, történésekre a valósághoz képest máshogy, de egymással megegyező módon emlékszik. Az okok mögött alternatív valóság, a Nagy Hadronütköztető és más összeesküvés-elméletek is előkerülnek. Egy új kutatás alapján azonban kezd felsejleni, hogy mi okozza ezt a jelenséget.
Bolygó

Így fagyasztotta meg az USA-t az elmúlt évek legbrutálisabb hóvihara

Mintha a Holnapután című film jelenetei elevenednének meg a szemünk előtt.
Techno

Öt kérdés, amire még a legfejlettebb mesterséges intelligencia sem tudja a választ

Kétség sem férhet hozzá, hogy az elmúlt hetek egyik legnagyobb technológiai durranása a ChatGPT volt, amelynek szinte emberszerű kommunikációs képességeivel már eddig is cikkek százai foglalkoztak. Kommunikálni és gondolkodni viszont két különböző dolog, ahogy arra a lenti példák is rávilágítanak.
Techno

Megrémült a Google a ChatGPT népszerűsége miatt, pedig meg lehet rá az ellenszere

Az új mesterséges intelligencia alapjaiban változtathatja meg, hogy hogyan keresünk, így azt is, hogy a Google hogyan keres pénzt.
Tudás

Hogyan vált a feldíszített fenyőfa a karácsony jelképévé?

A karácsonyfa immár több mint egy évszázada a karácsony legfontosabb szimbóluma, de az eredete ennél is sokkal régebbre nyúlik vissza.
Tudás

Miért csomózódnak össze mindig a karácsonyi égősorok?

Egy tanulmány szerint a csomók rendkívül könnyedén keletkeznek és rengeteg formájuk létezik. Az összegubancolódott égősorokra a valódi megoldást a megelőzés nyújtja.
Techno

Így kell közel százmillió forintból karácsonyfát díszíteni

Aki nem kedveli az ünnepekkel járó munkálatokat, az robotokra is bízhatja a feladatot.
Tudás

Meglepő, hogy mivel foglalkoznak a magándetektívek Magyarországon

Milyen eszközöket vethet be egy magánnyomozó Magyarországon, milyen megbízásai akadnak, és mi az a „nem direkt kapcsolatfelvétel”, amivel egyre többször megkeresik őket. Interjúnkból kiderül.
Ember

Afganisztánban a nőket kitiltották a parkokból, konditermekből, középiskolákból és egyetemekről

A kabuli parkokba azért nem léphetnek be, mert nem mindenki tartotta be az iszlám szabályokat, amelyek szerint a nőknek tetőtől talpig el kell fedniük magukat.
Űr

Októberben Minneapolis felett egy lebegő, színváltós, medúzaszerű objektumot észleltek

Az AARO, az UFO-kat vizsgáló hivatal jelenleg is több száz, 1996 és 2022 közötti észlelést dolgoz fel. Nem kizárt azonban, hogy még korábbi eseteket is feldolgoznak.
Ember

Aki 2008 után született, már soha nem vehet cigarettát Új-Zélandon

A napokban elfogadott új törvénytől azt várják, hogy hosszú távon teljesen megszünteti a dohánytermékek fogyasztását az országban.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.