Űr

Az “állatkert hipotézis” alapján ezért nem találkoztunk még földönkívüliekkel

Egy új tanulmány amellett érvel, hogy a nagy kérdésre, hogy miért nem találkoztunk még eddig idegen civilizációval, az “állatkert” hipotézis adhatja meg a választ.
Techno

Lelőttek egy robotkutyát egy fegyveres konfliktus során az Egyesült Államokban

Ez az első eset, hogy egy Spot lövést kapott bevetés közben.
Űr

A Szaturnusz “örök”, hatszögletű viharának a titka

A különös vihart 1981-ban fedezték fel a bolygó északi pólusán. Ez két okból is felkeltette a kutatók érdeklődését: egyrészt hatszögletű, másrészt hosszú időn keresztül, stabilan fennmaradt. Hogy mindez miért lehetséges, annak megválaszolásáig négy évtizedet kellett várni.
Bolygó

Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás

Az MIT kutatóinak interaktív grafikonjai megmutatják, hány napot tudunk évente a szabadban tölteni számunkra kényelmes hőmérsékleti körülmények között most és néhány év/évtized múlva a világ különböző országaiban.
Bolygó

Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel

Afrikában három olyan tó is található, ami időzített bombához hasonló fenyegetést jelent: a bennük felgyülemlő szén-dioxid rossz esetben kirobbanhat és az elterjedő fojtogató felhő a közelben lévőket rendkívül gyorsan megölheti. A legtöbb áldozatot szedő esemény 1986-ban történt.
Tudás

Ki az a Jeff, és miért van annyi atombombája, mint Észak-Koreának?

A cikk címeként szolgáló kérdés akár egy népszerű popszám is lehetne a bolondos nyolcvanas évekből, de a CNN egyik grafikonján tényleg felsorakozott az atomhatalmak mellé valaki, akit úgy hívnak, Jeff.
Techno

Miért tűnt el a térkép a Google keresőből, és mi erre a megoldás?

A Google az elmúlt napokban sok felhasználónak okozott kellemetlen meglepetést, és nem is érdemes arra várni, hogy a helyzet magától megoldódik.
Garázs

Három különleges légi jármű, ami szakít a hagyományokkal

Bár készítettek már repülő csészealj alakú és Voith Schneider Propellerekkel működő eVTOL-okat is, de még mindig lehet újat mutatni a járműkategória terén.
Bolygó

Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét

A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Techno

Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük

Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Techno

A világ legfejlettebb robotja nem félelmet kelt az emberben, inkább szánalmat

A barcelonai Mobil Világkiállításon személyesen is találkoztunk az Engineered Arts Ameca névre keresztelt robotjával, ami élőben is annyira emberi, mint a virálissá vált videókon.
Tudás

A CIA kémeszköze, ami az ügynökök rémálma lehetett

Az úgynevezett rektális szerszámkészlet nehéz helyzetekből segítette ki az ügynököket, de egyúttal szorult helyzetbe is hozta őket.
Techno

Jó, de még jobb lehet - Honor Magic 6 Pro teszt

A Honor legújabb csúcskészüléke egy minden elemében jól összerakott telefon kiemelkedő üzemidővel és a kategóriájához képest is minőségi kamerával, az AI-funkciókon viszont még lenne mit csiszolni.
Tudás

Milyen távolságból nézzük a mobiltelefon kijelzőjét, hogy ne legyen baja a szemünknek?

Az okostelefonok viszonylag apró képernyőjének állandó nézegetése különféle látási problémákhoz vezethet, az enyhébb szemkifáradástól a rövidlátásig. A problémák elkerülésében az is segíthet, ha az eszközt megfelelő távolságba tartjuk magunktól.
Űr

Lehet, észleltünk egy párhuzamos univerzumot az Antarktiszon, ahol visszafelé folyik az idő

Az ANITA-misszió során észlelt különleges részecskét ugyanis csak az anti-univerzum elmélete tudja megnyugtatóan magyarázni.
Techno

Megszavazták a mesterséges intelligenciát Európa-szerte szabályozó törvényt

A Parlament után már csak a Tanács jóváhagyása van hátra.
Tudás

A varázslatos pi, amely a matematikából nőtt ki, de jelen van az univerzumot leíró legalapvetőbb egyenletben is

A pi-világnapja alkalmából megosztunk pár érdekességet erről a különleges számról, amely fel-felbukkan az emberi történelemben, kultúrákat és civilizációkat köt össze, és még az univerzummal kapcsolatos egyik legfontosabb egyenletben is megjelenik.
Űr

Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére

A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Tudás

Létezik egy könyv, amit soha senki nem olvasott, mert nem is lehet elolvasni

Könyv vagy csak egy betondarab? A kutatók évek óta próbálják megfejteni a Betonbuch titkát, de eddig nem jártak sikerrel.
Techno

Még nem kapható, de Európában is bemutatkozott a Xiaomi legizgalmasabb telefonja

A Mix Fold 3 hivatalosan egyelőre nem jön Európába, de az talán jelzésértékű, hogy a barcelonai Mobil Világkiállításon már ott volt.
Techno

A csúcskategóriához közelítő középkategóriás telefon jó ár-érték aránnyal - ez a Redmi Note 13 5G

A Xiaomi nemrég dobta piacra legújabb Redmi Note 13 szériáját, ami a megfizethető okostelefonok versenyében igazán jól szerepel. A Pro verziók mellett az ígéretes Redmi Note 13 5G is helyet kapott a sorozatban.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.