Las Vegas helyett online tartják meg a világ legnagyobb technológiai kiállítását

2020 / 07 / 28 / Bobák Áron
Las Vegas helyett online tartják meg a világ legnagyobb technológiai kiállítását
A CES szervezői a koronavírus-járványra tekintettel úgy döntöttek, hogy a január elejére tervezett show nem tartható meg biztonságosan, így az egészet online fogják közvetíteni.

A Consumer Technology Association (CTA) tájékoztatása szerint a 2021-es CES egy "teljesen digitális élmény" lesz, ami azt jelenti, hogy a hagyományosan a Las Vegas Convention Centerben és a város szállodáiban megrendezett kiállítás fizikailag teljesen elmarad, és csak online lehet majd követni.

"A COVID-19 jelentette globális egészségügyi veszély miatt nem lenne biztonságos, hogy 2021 januárjában több tízezer ember találkozzon Las Vegasban" - áll a CTA által kiadott közleményben, ám arról egyelőre nincs hír, hogy az online megrendezett előadások és bemutatók a nagyközönség számára is nyitva állnak-e majd.

Sorra maradnak el a nagy rendezvények

Nem a CES az első, ami a koronavírus-járvány miatt elmarad, hiszen február óta a szervezők sorra kényszerülnek lemondani a nagy technológiai rendezvényeket. A február végére tervezett Mobil Világkiállítás az idén teljesen elmaradt, míg a szeptemberi IFA a tervek szerint csökkentett látogatói létszámmal kerül megrendezésre.

Sokáig úgy tűnt, hogy a január 6-9. között megrendezésre kerülő CES-t a járvány már nem érinti, és a CTA is elhivatottnak tűnt annak megrendezésében. Június végén egy kérdőívet is kiküldtek a rendezvény korábbi látogatóinak, amellyel azt akarták felmérni, hogy a jelenlegi helyzetben részt vennének-e a kiállításon, és milyen biztonsági előírások mellett. Az USA-ban azonban a járvány azóta sem csillapodott, július 27-én például több mint hatvanezer új beteget regisztráltak, így a CTA nagy kockázatot vállalt volna azzal, ha ennek ellenére elkezdik megszervezni a januári showt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.